Sałata rzymska z bobem, pieczonymi pomidorkami i ze skwarkami z boczku

KategoriaTags, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekka ale sycąca sałatka sezonowa - bób w roli głównej. Pieczone pomidorki dodają słodkiego twista, a skwarki z boczku przyjemnie chrupią. Bardzo udany posiłek.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii413
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 25.4g33%
Węglowodany 24.9g10%
Białko 22.8g46%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 50 g sałaty rzymskiej
 100 g boczku parzonego
 100 g ugotowanego i obranego z łupinek bobu
 60 g pieczonych pomidorków
 zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Pomidorki przekroiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. Ale polecam zrobić, bo są przepyszne! przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.

2

Ugotowany i obrany bób zagrzałam ze skwarkami z boczku (przygotowane wcześniej, porzechowuję w lodówce).

3

Sałatę pokroiłam, wyłożyłam na talerz.

4

Dorzuciłam bób ze skwarkami i pomidorki.

5

Na koniec zielona cebulka, która fajnie zaostrzyła smak całości.

6

7

Składniki

 50 g sałaty rzymskiej
 100 g boczku parzonego
 100 g ugotowanego i obranego z łupinek bobu
 60 g pieczonych pomidorków
 zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Pomidorki przekroiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. Ale polecam zrobić, bo są przepyszne! przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.

2

Ugotowany i obrany bób zagrzałam ze skwarkami z boczku (przygotowane wcześniej, porzechowuję w lodówce).

3

Sałatę pokroiłam, wyłożyłam na talerz.

4

Dorzuciłam bób ze skwarkami i pomidorki.

5

Na koniec zielona cebulka, która fajnie zaostrzyła smak całości.

6

7

Notes

Sałata rzymska z bobem, pieczonymi pomidorkami i ze skwarkami z boczku
(Visited 15 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *