Lekka ale sycąca sałatka sezonowa - bób w roli głównej. Pieczone pomidorki dodają słodkiego twista, a skwarki z boczku przyjemnie chrupią. Bardzo udany posiłek.
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii413
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25.4g33%
- Węglowodany 24.9g10%
- Białko 22.8g46%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Pomidorki przekroiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. Ale polecam zrobić, bo są przepyszne! przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.
Ugotowany i obrany bób zagrzałam ze skwarkami z boczku (przygotowane wcześniej, porzechowuję w lodówce).
Sałatę pokroiłam, wyłożyłam na talerz.
Dorzuciłam bób ze skwarkami i pomidorki.
Na koniec zielona cebulka, która fajnie zaostrzyła smak całości.
Składniki
Sposób przygotowania
Pomidorki przekroiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. Ale polecam zrobić, bo są przepyszne! przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.
Ugotowany i obrany bób zagrzałam ze skwarkami z boczku (przygotowane wcześniej, porzechowuję w lodówce).
Sałatę pokroiłam, wyłożyłam na talerz.
Dorzuciłam bób ze skwarkami i pomidorki.
Na koniec zielona cebulka, która fajnie zaostrzyła smak całości.