Pomysł na danie dla wegan i wegetarian i dla każdego kto chce zjeść szybko, smacznie i zdrowo. Wegetarianie dorzucają ser a weganie płatki drożdżowe, które nieźle udają parmezan:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 363
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 9.7g15%
- Węglowodany 49.4g17%
- Białko 11.2g23%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki, zeszklić na maśle.
Dodać szpinak baby, doprawić solą, pieprzem ewentualnie gałką muszkatołową. Poddusić i odłożyć na bok.
Na tej samej patelni krótko podprażyć papryczki padron (najpierw trzeba odciąć ogonki i wyjąć gniazdo nasienne).
Szpinak i papryczki wymieszać z ugotowanym al dente makaronem rigatoni (lub jakimkolwiek innym), posypać serem (weganie pomijają serek:-)).
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki, zeszklić na maśle.
Dodać szpinak baby, doprawić solą, pieprzem ewentualnie gałką muszkatołową. Poddusić i odłożyć na bok.
Na tej samej patelni krótko podprażyć papryczki padron (najpierw trzeba odciąć ogonki i wyjąć gniazdo nasienne).
Szpinak i papryczki wymieszać z ugotowanym al dente makaronem rigatoni (lub jakimkolwiek innym), posypać serem (weganie pomijają serek:-)).