Rigatoni ze szpinakiem i papryczką padron

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pomysł na danie dla wegan i wegetarian i dla każdego kto chce zjeść szybko, smacznie i zdrowo. Wegetarianie dorzucają ser a weganie płatki drożdżowe, które nieźle udają parmezan:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 363
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 9.7g15%
Węglowodany 49.4g17%
Białko 11.2g23%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 60 g makaronu rigatoni (grube rurki)
 30 g papryczek padrom (małe, zielone)
 100 g szpinaku baby
 15 g czosnku
 15 g grana padano lub innego twardego sera
 1 łyżeczek masła
 sól, pieprz,

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroić w plasterki, zeszklić na maśle.

2

Dodać szpinak baby, doprawić solą, pieprzem ewentualnie gałką muszkatołową. Poddusić i odłożyć na bok.

3

Na tej samej patelni krótko podprażyć papryczki padron (najpierw trzeba odciąć ogonki i wyjąć gniazdo nasienne).

4

Szpinak i papryczki wymieszać z ugotowanym al dente makaronem rigatoni (lub jakimkolwiek innym), posypać serem (weganie pomijają serek:-)).

Składniki

 60 g makaronu rigatoni (grube rurki)
 30 g papryczek padrom (małe, zielone)
 100 g szpinaku baby
 15 g czosnku
 15 g grana padano lub innego twardego sera
 1 łyżeczek masła
 sól, pieprz,

Sposób przygotowania

1

Czosnek pokroić w plasterki, zeszklić na maśle.

2

Dodać szpinak baby, doprawić solą, pieprzem ewentualnie gałką muszkatołową. Poddusić i odłożyć na bok.

3

Na tej samej patelni krótko podprażyć papryczki padron (najpierw trzeba odciąć ogonki i wyjąć gniazdo nasienne).

4

Szpinak i papryczki wymieszać z ugotowanym al dente makaronem rigatoni (lub jakimkolwiek innym), posypać serem (weganie pomijają serek:-)).

Rigatoni ze szpinakiem i papryczką padron
(Visited 475 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *