Ilość przepisów: 348
Guacamole – pasta z awokadoŚwietna przegryzka szczególnie latem, kiedy nie ma apetytu na tłuste, sycące, mięsne dania. Takie guacamole świetnie się sprawdzi również na imprezach, polecam:-)Kasza perłowa z bobem, kurki z patelni i fasolka szparagowa z suszonymi pomidoramiSmaczny, lekki i niskokaloryczny posiłek na lato. Sezon kurkowy w pełni, trzeba korzystać-)Sezonowa sałatka z wędzonym tofu, fasolką szparagową i czarnymi oliwkamiWegańska propozycja ze sporą porcją sojowego białka z tofu. Lekka i smaczna sałatka z sezonowymi żółtymi szparagami.Naleśniki z serem w wersji fitRzadko zamieszczam słodkie dania, bo nie jadam słodyczy. Ale czasem, kiedy już bardzo potrzebuję się "nafutrować", robię to po mojemu, czyli ma być fit i ma być dużo białka. Wtedy taki deser ma sens, bo coś dobrego wnosi do mojego planu żywieniowego. Te naleśniki smakują i na ciepło, i na drugi dzień, wyjęte z lodówki, też są przepyszne.Zielona sałatka z kurkami, jajko w koszulce na chrupkim pieczywieGazpacho – hiszpański chłodnikNajszybszy posiłek na upalne dni, lekki, wegański, zdrowy, sezonowy, pyszny i super łatwy. Z podanych ilości wyszły 4 słoiki 800 ml (2.2 kg). Można przechowywać w lodówce do 3 dni.Kurki z patelni, jajecznica i zielone warzywa na ciepłoSezonowe śniadanie z kurkami i ukochanym składnikiem czyli jajkami. Szybkie do zrobienia, sporo białka więc i sycący i smaczny posiłek.Sałatka „na szybko” z fetą, porem i czarnymi oliwkamiLekka, letnia sałatka do zrobienia w kilka chwil. Można wymieszać, można polać ulubionym sosem, lub - w wersji super fit - zajadać kawałek po kawałku, delektując się smakiem letnich warzyw.Sezonowy talerz wegański z bobem i fasolką szparagowąPyszne, sezonowe, zdrowe, wegańskie i łatwe do przygotowania danie. Może stanowić posiłek śniadaniowy, kolację lunch albo nawet obiad w upalny dzień. Polecam jeść sezonowo:-)
(Visited 492 964 times, 1 170 visits today)