Ilość przepisów: 344
Gazpacho – hiszpański chłodnikNajlepszy posiłek w upalne dni. Lekki, bardzo nisko kaloryczny, łatwy w przyrządzeniu, niedrogi i szybko się robi. Kokosowy dal – jednogarnkowe dani kuchni indyjskiejDal to jednogarnkowe danie kuchni indyjskiej, wegańskie i bardzo sycące. Coś jak gęsta zupa albo wege-gulasz. Z ryżem, chlebkiem naan zrobi Wam cały posiłek.Koktajl krewetkowyKoktajl krewetkowy czyli sałatka znana w Hiszpanii jako "coctel de gambas", to pyszna, niskokaloryczna sałatka, przystawka imprezowa.Sałatka ze śledziem, ziemniakami i suszonymi pomidoramiBardzo smaczna, sycąca i łatwa sałatka z 4 składników.Sałatka z wędzonym łososiem i pieczarkamiKrewetki z zielonym ryżem, porem i groszkiemTo takie risotto dla początkujących w dodatku wysokobiałkowe i pełne antyoksydantów dzięki użytej do gotowania ryżu spirulinie. Spaghetti z krewetkami w warzywnym sosieMakaron z krewetkami w wersji fit robi się 15 minut, wliczając w to czas na ugotowanie makaronu. Już sam ten fakt zachęca do tego dania. Dodam, że jest pyszne, zdrowe i zawiera dużo białka:-)Pasztet wegański z zielonej soczewicy z żurawinąWegańskie pasztety to szybki temat. Dzisiaj podrzucam przepis zaczerpnięty od Marty Dymek z @jadłonomia, ale robiłam już wiele wariacji tego sztandarowego przepisu. Pasztety ze strączków z dodatkiem kasz są nie tylko smaczne i zdrowe, ale potrafią oszukać podniebienie mięsożerców:-)Sałatka z fasoli „piękny jaś”Dania z warzywami strączkowymi to doskonała propozycja dla wegan i wegetarian. Spora porcja białka spowoduje, że nie zgłodniejesz szybko po tym daniu.
(Visited 483 136 times, 1 926 visits today)