#wegetariańskie

Ilość przepisów: 342
Drożdżowe bułeczki ziołoweTe bułeczki wyjdą Wam zawsze, przepis nie jest ortodoksyjny, możecie robić "na oko", dodać ulubione zioła, przyprawy i za każdym razem wyjdzie Wam trochę inaczej ale zawsze tak samo pysznie. Przepis zrodził się z idei #zerowaste - nic się u mnie nie marnuje. Były ziemniaki ugotowane z poprzedniego dnia - przerobiłam na bułeczki:-)
Rollsy z kaszy jaglanej i cieciorki w liściach czosnku niedźwiedziegoCzosnek niedźwiedzi nie jest bardzo popularny (może poza wersją suszoną), sezon na niego trwa krótko (kwiecień-maj) więc jak się pojawi w sprzedaży, warto kupić i używać w kuchni. Jest bardzo aromatyczny i w niczym nie przypomina tradycyjnego czosnku. Jest pod ochroną więc nie wolno go zrywać. Na szczęście jest już z powodzeniem uprawiany.
Bliny gryczane z pastą łososiowąBliny gryczane wywodzą się z kuchni rosyjskiej i z pewnością nie są dietetyczne. Ja je odchudziłam i oto proponuję Wam pyszne fit bliny z pastą łososiową: porządna porcja białka i niewiele kalorii. Efektowne i smaczne danie:-)
Pasta łososiowa z chudego twaroguPasty to świetny i szybki sposób na śniadanie lub kolację. Można zabrać na drugie śniadanie do pracy i dobrze się przechowują w lodówce. Moja pasta jest dietetyczna, zawiera dużo białka i robi się ją z 4 składników w 5 minut.
Sos holenderski – krok po krokuSos holenderski nie jest zbyt fit ale jest pyszny, pożywny i bardzo łatwy do zrobienia. Pasuje do warzyw (wszelakich: korzennych pieczonych, z grilla, świeżych w sałatce), szczególnie popularny jest do szparagów, świetny do jajek poszetowych (też zrobiłam filmik jak je zrobić). Muzyka do filmu: Marek Domagała (IG @marek.domagala.music).
Kanapka z jajkiem sadzonym i kawioremJajko sadzone zrobione na patelni ze specjalnymi dołeczkami robi się w kilka chwil. Zawsze wychodzi, jest smaczne, zdrowe i pożywne. I można je podać z różnymi dodatkami. Dla mnie połączenie jajka z kawiorem to bardzo udane połączenie:-)
Sos pieczarkowyTen sos pieczarkowy to u mnie sos uniwersalny czyli do wszystkiego: do makaronu, do ryżu, do kaszy nawet zupę można na nim zrobić:-) Jest fit więc jest dobrym dodatkiem do wielu dań.
1 32 33 34 35 36 38

(Visited 480 352 times, 634 visits today)