Ilość przepisów: 341
Kanapka z domowym hummusem i awokado, warzywa na ciepłoŚniadanie wegańskie ale jednak ze sporą ilością białka z cieciorki. Szybkie do wykonania i bardzo smaczne:-)Wegańskie śniadanie na ciepło z goframi paprykowymiPodrzucam kolejny pomysł na wytrawne gofry. Tym razem paprykowe. Mają wyrazisty smak i piękny kolor. Do gofrów dołożyłam awokado - ładnie wygląda na pomarańczowych gofrach, pora na ciepło - uwielbiam ten lekko orzechowy smak, i pomidorki - krótko podsmażone. Całość wyszła pysznie, lekko i zdrowo.Kuskus z pieczonymi warzywami, brokułem i bryndząLubię jeść. Dlatego lubię widzieć talerz pełen, lubię jak w dużej objętości jest niewiele kalorii a dużo smaku i składników odżywczych. Moja kompozycja taka właśnie jest: pieczone warzywa, brokuł, pyszna bryndza i odrobina kuskusu. Smakowicie:-)Dorsz i krewetki w sosie pomidorowym, na chińskim makaronieLubię makaron chiński, bo gotuje się bardzo szybko. Połączyłam go z pomidorowym sosem pełnym dorsza i krewetek - wyszło mega proteinowo, pysznie i lekko, mimo że porcja była naprawdę spora.Zupa niskokaloryczna z jajkiemZamieszczałam już przepisy na różne fit zupki, te na bazie kapusty pekińskiej i aromatycznych, rozgrzewających przypraw robi się w kilka chwil, a wersja z jajkiem (albo samym białkiem lub nawet dwoma białkami jaja) jest pożywna, super smaczna i robię ja często po treningu. Polecam spróbować.Zupa jarzynowa na bulionie domowymDelikatna, wegańska zupka:-)Jajka po turecku (cilbir) podpłomykamiLżejsza wersja tej potrawy: zamiast gęstego, tłustego jogurtu jest lekki i wysokobiałkowy skyr. Do tego jajko w koszulce - mój najukochańszy składnik śniadaniowy i podpłomyki - najprostsze pieczywko, do zrobienia w 10 minut. Śniadanie zdrowe, efektowne i zdecydowanie pyszne.Jajko w koszulce na kanapce ze szpinakiem i awokado, smażona papryka i prażone płatki migdałówNajlepsze śniadanie to śniadanie z jajem:-) A to w koszulce jest ponoć najzdrowszą formą jajka. Do tego warzywa po krótkiej obróbce termicznej i gotowe:-)Spaghetti pełnoziarniste z awokado, porem, pak choi, groszkiem i pieczarkamiMiędzy makaronem pełnoziarnistym a "białym" nie ma znaczącej różnicy w kaloriach ale jest zasadnicza różnica w ilości składników odżywczych. O ile mąka biała i jej wytwory zawiera głównie kalorie, o tyle produkty z pełnego ziarna zawierają: błonnik, kwas foliowy, witaminy z grupy B, witaminę E, magnez, cynk, żelazo. Są doskonałym źródłem błonnika, stanowiącego naturalną miotełkę dla jelit. Dzięki temu zapobiegają dolegliwościom trawiennym takim jak wzdęcia, zaparcia, zgaga, a także wspierają zachowanie szczupłej sylwetki. Wielką zaletą produktów pełnoziarnistych jest to, że na długo zapewniają uczucie sytości. Dlatego zamieniajmy białe na pełnoziarniste kiedy tylko możemy. Makaron pełnoziarnisty (u mnie Barilla) z warzywnymi dodatkami, to moja pyszna propozycja dla tych co chcą jeść zdrowo.
(Visited 473 883 times, 753 visits today)