#seler

Ilość przepisów: 20
Kasza pęczak, warzywa korzenne i filet z kurczakaDzisiaj proponuję obiad całoroczny: warzywa korzenne i kasza to danie smakuje o każdej porze roku. Sporą ilość białka dostarcza kurczak z puszki. Proste danie, szybkie do przygotowania i bardzo smaczne.
Sałatka z pieczonymi warzywami korzennymi, z sosem miodowo-cytrynowymBardzo lubię warzywa korzenne, najchętniej upieczone, bo są intensywne w smaku, można zrobić od razu więcej i łączyć je w różnych posiłkach z kaszami, mięsem, rybą albo robić sałatki. Jak np. taka z sosem miodowo-cytrynowym, który wybitnie - moim zdaniem - gra z takimi warzywami. Do tego garść świeżej sałaty, orzechy... znakomity, lekki posiłek w sezonie jesienno-zimowym.
Wegańskie śniadanie na ciepło z awokado i pieczywem proteinowymPieczarki, cukinia, por często są obecne w mojej kuchni, bo maja mało kalorii, więc są świetnym uzupełnieniem posiłków i wypełnieniem talerza. Pieczarki w sosie sojowym nabierają pięknego, złotego koloru i smaku, cukinie można przyprawić na wiele sposób, bo sama w sobie jest raczej neutralna smakowo, a por - zwłaszcza ta zielona część - z dodatkiem czosnku, krótko zrobiony na patelni, jest pyszny. Dorzyciłampo0rcję zdrowych tłuszczy w postaci awokado. Awokado kupuję zawsze w odmianie Haas - rzadziej zdarza się, że jest zepsute. Zaglądajcie pod ogonek: jak jest zielony - jest niedojrzałe, jak jest żółty lub zielono-żółty - jest dojrzałe, brązowy kolor to jest mocno dojrzałe - trzeba zjeść natychmiast, a jak jest biały nalot pod ogonkiem - jest zepsute, do wyrzucenia. Niedojrzałe jak poleży w domu, w cieple - dojrzeje.
Kuskus z pieczonymi warzywami, brokułem i bryndząLubię jeść. Dlatego lubię widzieć talerz pełen, lubię jak w dużej objętości jest niewiele kalorii a dużo smaku i składników odżywczych. Moja kompozycja taka właśnie jest: pieczone warzywa, brokuł, pyszna bryndza i odrobina kuskusu. Smakowicie:-)
1 2 3

(Visited 505 227 times, 2 790 visits today)