Ilość przepisów: 51
Kanapki z awokado i krewetkami, padron, pomidorki i szparagiKiedy na zewnątrz skwar, nie ma ochoty nie tylko na gotowanie ale nawet na jedzenie. No ale jeść trzeba, więc polecam lekkie, pyszne, zdrowe śniadanie. Kromka pieczywa proteinowego (w zasadzie innego nie jadam), awokado, krewetki z patelni i ulubione warzywa: pomidorki koktajlowe, papryczki padron i szparagi. Odrobina dobrej oliwy, czarny sezam i możemy się cieszyć dobrze rozpoczętym dniem. Prosto i pysznie w 15 minut!Dorsz i krewetki w sosie pomidorowym, na chińskim makaronieLubię makaron chiński, bo gotuje się bardzo szybko. Połączyłam go z pomidorowym sosem pełnym dorsza i krewetek - wyszło mega proteinowo, pysznie i lekko, mimo że porcja była naprawdę spora.Linguini nero z owocami morza, awokado i pomidorkami z patelniKocham makarony! Nie jestem w tym odosobniona, makarony lubi prawie każdy. Są cudowne, bo nie dość że same przybierają różną formę, można je zrobić w różnych smakach i kolorach dodając do ciasta różne naturalne "barwniki", to jeszcze pasuję niemalże do wszystkiego. No to dzisiaj czarne linguini nero (sepia) w pysznej kompozycji z owocami morza, awokado i pomidorkami. Danie lekkie, sycące, wysokoproteinowe i ładne:-)Tagliatelle z suszonymi pomidorami, krewetki i warzywa z patelniW sklepach dostępne są rozmaite makarony. Warto czasem kupić taki z dodatkiem produktu, który sprawi, że i smak i kolor jest unikalny. Ja użyłam makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, połączyłam go z krewetkami i warzywami. Obiad był gotowy w 15 minut. Warunek: krewetki wyjmijcie wcześniej - przed pracą wyjmuję, po pracy kończę danie.Ryż basmati, owoce morza z patelni, sałatka na ciepło z pora i groszkuNie lubię spędzać dużo czasu na przygotowywaniu posiłków. Lubię jak jest szybko, smacznie i zdrowo. No i żeby danie było lekkie, fit. Takie po którym chce się żyć a nie leżeć i trawić:-) I to jest właśnie takie danie: pyszny, sypki aromatyczny ryż, spora porcja owoców morza i warzywka. Bardzo polecam!Krewetki z patelni, makaron do ramen, por, pieczarki i pędy bambusa w sosie teryakiMakaron z krewetkami tym razem w stylu inspirowanym kuchnia japońską. Znakomita propozycja do zrobienia w 15 minut. Duża porcja pełnowartościowego białka, ciekawy, głęboki smak. Danie wyjątkowo udane:-)Papardelle z krewetkami, pieczoną papryką i cukiniąNa diecie redukcyjnej makaron jest jak najbardziej ok. Zresztą, tak jak pisałam już nie raz, należy jeść różnorodnie, zgodnie z tym, na co mamy ochotę kontrolując jedynie ilości czyli pilnując by bilans energetyczny był ujemny. Moja porcja makaronu to 50 g suchego produktu, za to z dodatkami lubię poszaleć. Czasami robi się z tego naprawdę duża objętościowo porcja! Bo jak dodamy krewetki, paprykę, cukinię to nagle okazuje się, że rozkoszowanie się smakiem nie ma końca:-) cały ten duży talerz pysznego jedzenia ma 544 kcal - tyle co 7 pierogów ruskich mojej mamy (bez okrasy!). Jedz mądrze, efektownie i efektywnie!Spring rolls z krewetkamiDla smakoszy mam fajną przekąskę - "sajgonki" vel "spring rolls" czyli zawijaski z papieru ryżowego z krewetkami. Nie wymagają smażenia, nie upakowałam do środka ryżu ani makaronu (chociaż w takiej wersji są przepyszne), zawierają dużo białka i są wciągające:-) Można jeść i jeść, spróbujcie je zrobić i oceńcie sami.Gofry z cukinii, jajka poszetowe i krewetkiGofry kojarzą nam się z latem, wakacjami, owocami - na słodko. Ja polecam kombinować ze smakami wytrawnymi, gofry warzywne (np. z cukinii), to świetna baza do serwowania pysznych śniadań czy imprezowych przekąsek.
(Visited 476 746 times, 796 visits today)