Ilość przepisów: 39
Kremowa pasta z bobu z tahini i jogurtemBób to pyszne warzywo strączkowe, doskonale się przechowuje zamrożone (trzeba zamrozić świeżo kupiony), można robić z niego sałatki, można miksować na zupy, można robić z niego przeróżne smarowidła. I oto przepis na jedno z nich:-)Lawasz z zielonymi warzywami sezonowymiLawasz to tradycyjny ormiański chleb, cienki placek. Ten z dyskontu ma dobry skład, żadnych polepszaczy i jest naprawdę smaczny. Można w niego zawinąć niemalże wszystko - dzisiaj upakowałam w nim zielone warzywa sezowowe a ser ładnie to wszystko połączył:-)Sałatka z młodymi ziemniakami, chorizo i bobemTaką sałatkę można jeść i na ciepło i na zimno. Tylko 5 składników a danie jest sycące, bardzo smaczne, dobrze zbilansowane i dietetyczne.
(Visited 481 276 times, 611 visits today)