Ilość przepisów: 41
Kanapki z łososiem wędzonym i sałatka na ciepło z sosem teriyakiLubię śniadania na ciepło, na wytrawnie, które można szybko przygotować. Kanapka z łososiem i sałatka na ciepło to bardzo smaczna propozycja. Polecam:-)Jajko w koszulce na kanapce z łososiem wędzonym, sałatka na ciepło z pora i pieczarekSzybkie śniadanko na ciepło - moje ulubione to z jajkiem w koszulce i z warzywami. Podsuwam kolejny pomysł na ciekawe połączenie smaków.Jajko w koszulce na kanapce z awokado, warzywa na ciepło i pesto z czosnku niedźwiedziegoŚniadanie z jajkiem w koszulce to moje ulubione. Jem często, pomysły mi się nie kończą. Dzisiaj będzie z dodatkami: sałatka na ciepło i pesto:-)Zielony talerz śniadaniowyBardzo lubię takie dania inspirowane "buddha bowl". Na śniadanie ryż można zastąpić np.goframi albo pankejkami, dodać ulubione składniki, najchętniej na ciepło. Mój zielony talerz jest pełen dobroci. Gofry szpinakowe, szpinak z czosnkiem, bób, groszek, roszponka, por, awokado i do wykończenia bardzo aromatyczny olej sezamowy. Namawiam gorąco do kombinowania takich śniadań. Porządna porcja zdrowia na dzień dobry:-)Perłowy kuskus z pieczonymi warzywami, szpinakiem i bobemUpieczone warzywa są znakomitym dodatkiem ale też mogą grać główna rolę w posiłkach wegetariańskich i wegańskich. Ja zazwyczaj nie doprawiam ich niczym przed pieczeniem, więc pasują mi do dań z różnych regionów. Mając upieczone wcześniej warzywa, możemy w kilkanaście minut przygotować pyszny, zdrowy i sycący posiłek. Np. z kuskusem perłowym (mhammas). Jest to jedna z moich ulubionych "kasz", chociaż w rzeczywistości jest to rodzaj drobnego makaronu z pszenicy durum. Tak czy owak - smakuje znakomicie:-)Jajko w koszulce na kanapce ze szpinakiem, warzywa strączkowe i paprykaŚniadanie z jajem:-) Uwielbiam to płynne żółteczko! lubię w różnych zestawach śniadaniowych, np. takim z warzywami na ciepło. Pyyyyycha:-))))Spaghetti pełnoziarniste z zielonymi warzywami i pestoZielony talerz! Bardzo lubię takie kompozycje i lubię jak jest tematycznie. Dzisiaj na zielono:-) Duża porcja obiadowa a tylko 526 kcal. Lekki, pyszny i zdrowy posiłek. Białka niewiele jak na mój główny posiłek ale za to jak pięknie wyszło:-) Jestem zaskoczona ile zielonego można wygrzebać z lodówki. Przygotowanie zajęło mi tyle czasu, ile gotowanie makaronu.Sałatka na ciepło z kaszą gryczaną, łososiem, bobem i boczkiemTypowe danie z resztek, bo nic się nie może zmarnować. Trzeba tylko umiejętnie dobrać te resztki żeby wyszło nie tylko smacznie, ale też żeby posiłek był dobrze zbilansowany i niskokaloryczny:-)Pasta z bobu i masła orzechowegoPastę - smarowidło z bobu można robić cały rok. Bób się doskonale przechowuje w zamrażalniku, trzeba go tylko zamrozić póki jest świeży a nie zleżały w lodówce (najgorsza opcja to plastikowy worek do przechowywania!). Do mojego smarowidła dodałam odrobinę kremu orzechowego - świetnie zagrało:-)
(Visited 518 318 times, 3 176 visits today)