Ilość przepisów: 63
Zupa-krem z białych warzyw z karmelizowaną pietruszkąZupa-krem to doskonałe danie w którym możemy ukryć wszystkie "niedoskonałe" warzywa z lodówki. Ogonki brokuła, kalafiora, nieładne listki brukselki, ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki... Co więcej, do takiej blendowanej zupy dajemy warzywa wyszorowane ale nie trzeba ich obierać. To oszczędność i czasu i pieniędzy. Nie marnujemy jedzenia:-)Chilli con carne – wersja fitChilli con carne to typowe danie kuchni tex-mex. Mięso z papryczkami, fasola i kukurydzą, doprawiane na ostro albo łagodniej jest bardzo sycącym posiłkiem, popularnym nawet w fastfoodach teksańskich. Moja wersja jest bardziej fit:-)Chłodnik cytrynowy z cukiniiBardzo orzeźwiający, kwaskowy chłodnik. Podany z lodem może być dobrym dodatkiem do posiłku w upalny dzień.Tajska, pikantna zupa galangalowa z krewetkamiBardzo aromatyczna i ostra zupa, chociaż gdyby pominąć chilli, może być całkiem łagodna. Wegańskie flaczki z boczniakówNie każdy lubi flaczki. Ja nie jadam. Ale pomysł na wegańskie "flaczki" był kuszący. Podpatrzyłam gdzieś w necie, dopasowałam do swojego smaku i oto jest: mój przepis na flaczki z boczniaków.Zupa-krem z brokułaPięknie zielona, smaczna i niskokaloryczna zupa z brokuła. Od razu robię dużo, będzie zapas w słoikach:-)Wegetariańska zupa wysokobiałkowaWegetariańska, białkowa zupka, bardzo fit i bardzo szybka do wykonania. Dlatego to moja ulubiona "potreningówka":-)Chłodnik z melona i ogórkaHiszpański chłodnik tym razem w wersji dla mięsożerców.Tradycyjnie podawany ze smażoną szynką jamon serrano, polany oliwą i zagryzany wiejską bagietką.Chłodnik z awokado, melona i ogórka ze skyremChłodnik rodem z Hiszpanii, lekko zmodyfikowany przeze mnie. Piękny kolor, lekki, orzeźwiający smak i trochę białka:-)
(Visited 491 199 times, 1 344 visits today)