Ilość przepisów: 62
Udon z tofu, shimeji i jajkiemMakaron udon to bardzo specyficzny ale smaczny makaron, pszenny, popularny w kuchni japońskiej. Coraz częściej spotykany w naszych domach i restauracjach dalekowschodnich. Najfajniejsze jest to, że można go zrobić na wiele sposobów. Dzisiaj wersja wegetariańska.Proteinowa zupa z kurczakiem, chorizo i kapustą pekińskąTaka zupa to porządny, pełnowartościowy posiłek. Porcja białka - imponująca! Czas wykonania - 15 minut max! Rozgrzewa, syci i jak smakuje!!! 🙂Udon z łososiem, grzybkami shimeji i jajkiem w koszulcePyszne, sycące danie, w dodatku dobrze zbilansowane, z porządną porcją pełnowartościowego białka i ryby i jaja. I jakie to ładne danie:-)Ramen z owocami morza i żółtkiem jajaJedna z szybszych potraw a smak - oceńcie sami:-) żadnych przetworzonych półproduktów, tylko domowy bulion i mrożonki. Porcja białka - sztos! Smak - sztos! Najedzona i zadowolona:-)Krem z pieczonej papryki z prażonymi w soli migdałamiKrem z pieczonej papryki to banał, każdy to potrafi. Ograniczeniem może być cena produktu: z prawie 2 kg papryki wyszły 2, niezbyt duże, porcje zupy. A to jednak nie jest pełnowartościowy posiłek, chociaż obłędnie pyszny! A druga sprawa, to czas pieczenia i cena gazu, która galopuje.... Tak czy inaczej, warto zrobić chociaż raz, żeby poczuć ten cudowny smak:-)Tajska zupa z wołowiną i makaronem ryżowymPolecam Wam tę pyszną zupę, jest sycąca (olbrzymia porcja białka!), rozgrzewająca i obłędnie pyszna. Samo gotowanie trwa dłuższą chwilę dlatego warto ugotować od razu więcej i zamrozić lub zamknąć w słoiczkach na gorąco. Będzie smaczny zapas:-)Salmorejo – andaluzyjski chłodnikSalmorejo (czyt.salmoreho) to chłodnik z pomidorów. Przyrządza się go podobnie jak gazpacho ale jest znacznie bardziej kaloryczny. Znakomity na upały czyli przez cały "pomidorowy" sezon. Francuska zupa cebulowaBardzo łatwa, smaczna zupa cebulowa na białym winie. I niekoniecznie z grzankami pod serem gruyere;-)Krem z resztek warzyw #zerowasteNigdy nie wyrzucam "brzydkich" warzyw. Zawsze dostają szansę na drugie życie. Najczęściej lądują w zupie.
(Visited 473 883 times, 753 visits today)