Ilość przepisów: 76
Pasztet wieprzowo-wołowy z wątróbką drobiowąDomowy pasztet jest o wiele zdrowszy i smaczniejszy niż produkowany przemysłowo. W moim jest bardzo mało tłuszczu w stosunku do białka, nie ma żadnych wypełniaczy podnoszących kaloryczność, jedząc czujemy po prostu smaczne mięsko. Roladki ze schabu z chorizo, kasza pęczak i warzywa korzenneDobrze zbilansowany, smaczny obiad ze schabem. Warzywa i mięso robią się w jednym naczyniu, kaszę można ugotować zawczasu - całość nie angażuje naszego czasu, wstawiamy i się robi:-)Zapiekanka z kurkami i serem provolonePóki są świeże kurki trzeba korzystać. Np. taka szybka lunchowa zapiekanka z provolne;-)Warzywa z piekarnika, zapiekane z makaronem pełnoziarnistym i mozarelląZapiekanka makaronowa z warzywami, bez sosu, tylko trochę sera... Jest fit, smacznie, zdrowo i kolorowo:-)Krokiety z pieczarkami (z piekarnika)Niektórzy uważają, że w krokietach najsmaczniejsza jest w właśnie chrupiąca skórka z panierką. Może i tak, ale życie jest sztuką wyboru: trzeba wybrać między mniej chrupiącą skórką a kalorycznością tej pysznej, panierowanej, usmażonej na złoto skórki:-) Spróbujcie mojej wersji, dla mnie pycha:-)Zapiekana kanapka z serem provolone i figami karmelizowanymi w miodzie z nerkowcamiKiedy pojawiają się w sprzedaży figi, warto je kupować, bo dodają potrawom zupełnie innego wymiaru. Są doskonałym dodatkiem do sałatek, deserów, wytrawnych przekąsek... A jak lubicie połączenie sera z konfiturą to polecam taką właśnie kanapkę na ciepło: provolone i figa:-)Brukselka zapiekana z nerkowcamiKto nie lubi brukselki, to teraz polubi! Tylko 3 składniki, 10+20 minut, robota żadna... Koniecznie zróbcie i dajcie znać w komentarzach czy smakowało:-)Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kiełbasąZapiekanka ziemniaczana, kociołek, prażone... w różnych regionach kraju, różnie się mówi na to danie. Wersji jest mnóstwo, z mięsem, za kapustą... ja dałam to co lubię najbardziej: ziemniaki, kiełbasę i boczek plus kilka warzywek:-) przyzwoity człowiek powinien się najeść 1/6 naczynia. Ja zjadłam 2 na raz! obłędnie mi smakowało!Ser zapiekany w cieście filo, podany na duszonym szpinakuZ ciasta filo też można zrobić nie tylko pyszny ale też wysokoproteinowy, odżywczy posiłek. Polecam na kolację, najlepiej na ciepło. Chociaż odgrzewane w mikrofali tez jest niezłe:-)
(Visited 480 958 times, 538 visits today)