Makarony

Ilość przepisów: 149
Smażone krewetki na makaronie z sosem z bobuPodrzucam pomysł na wykorzystanie resztek obranego bobu. Jak poleży w lodówce to już nie jest na tyle smaczny, żeby się nim zajadać na zimno, ale jako baza sosu - pychota:-) Do tego krewetki w masełku chilli i mamy niebanalne połączenie smaków na jednym talerzu:-)
Penne z sosem warzywnym i chorizoSos warzywny to prawdziwe resztki warzyw: por i papryka biała (nigdy wcześniej jej nie kupowałam ale syn nagrywał efekty dźwiękowe i potrzebował jakiegoś tańszego produktu do "siekania"). Dostałam sporą ilość zmasakrowanych warzyw no i coś trzeba było z tego wykombinować, bo przecież nie wyrzucę! Efekt zachwyca więc dzielę się z Wami:-)
Spaghetti z krewetkami w ziołachKrewetki można robić na wiele sposobów. Korzystając z sezonu, kiedy jest najwięcej świeżych ziół, przygotowałam krewetki w ziołach. Polecam do makaronu lub do dobrego pieczywa (np.domowej bagietki).
Papardele z awokado, bobem i szparagamiPrzepyszne, lekkie, letnie i sycące danie. Same zdrowe składniki, dobre tłuszcze, dużo składników mineralnych a dodatkowo przygotowanie trwa tyle, co czas gotowania makaronu:-)
Rigatoni z kurkami i serem corregioSezon na kurki trwa nie tak długo, więc warto wykorzystać je w kuchni. Są niskokaloryczne i szybkie w obróbce. Polecam do makaronów:-)
Kotleciki brokułowe z makaronem ryżowym i boczniakamiKotleciki brokułowe są tak pyszne, że można jeść bez niczego. 1 szt to tylko 120 kcal (białko 6,1, węglowodany 9 g i tłuszcze 6,4 g) a więc niewiele. Ale ja poszłam za ciosem i wkomponowałam je w pełne danie obiadowe z nutką dalekowschodnią, którą daje nam olej sezamowy i makaron ryżowy. Całość bardzo smaczna:-)
1 11 12 13 14 15 17

(Visited 480 960 times, 540 visits today)