Szybkie śniadanie: tylko trzy składniki i aż 17,5 g białka. Zdrowe tłuszcze, 5 minut roboty... Same korzyści:-)
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii259
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 16.3g21%
- Węglowodany 6.6g3%
- Białko 17.5g35%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Najczęściej wybieram awokado Haas. To dlatego, że rzadziej zdarzają się trefne sztuki. Oczywiście warto znać sposób, na rozpoznanie czy owoc jest idealny. Jak to zrobić? Prosta sprawa: odrywacie ogonek. Jeżeli pod ogonkiem jest koor zielony - awokado jest niedojrzałe. Kolor brązowy - przejrzałe, brązowy z nalotem - zepsute, nie kupować! A kolor żołto-zielony wskazuje na owoc idealny do spożycia.
Pieczywo - najczęściej u mnie wpada pieczywo proteinowe. Kromkę przekroiłam na dwa trójkąciki. Na każdej połówce ułożyłam pokrojone w plastry awokado (pół owocu na dwie połówki pieczywa), a na wierzch po kawałku wędzonego na zimno łososia.
Do ozdoby odrobina sezamu - jasny i czarny i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Najczęściej wybieram awokado Haas. To dlatego, że rzadziej zdarzają się trefne sztuki. Oczywiście warto znać sposób, na rozpoznanie czy owoc jest idealny. Jak to zrobić? Prosta sprawa: odrywacie ogonek. Jeżeli pod ogonkiem jest koor zielony - awokado jest niedojrzałe. Kolor brązowy - przejrzałe, brązowy z nalotem - zepsute, nie kupować! A kolor żołto-zielony wskazuje na owoc idealny do spożycia.
Pieczywo - najczęściej u mnie wpada pieczywo proteinowe. Kromkę przekroiłam na dwa trójkąciki. Na każdej połówce ułożyłam pokrojone w plastry awokado (pół owocu na dwie połówki pieczywa), a na wierzch po kawałku wędzonego na zimno łososia.
Do ozdoby odrobina sezamu - jasny i czarny i gotowe.