Danie z krewetkami może być bardzo łatwe i szybkie do przyrządzenia. Wystarczy przed pracą wyjąć zamrożone krewetki, a po powrocie odsączyć z wody, obrać i usunąć jelito. NMie każdy je lubi, ale dla tych co lubią podpowiedź: smakują praktycznie ze wszytkim! Może być makaron, ryż, kasza, pieczywo... mogą być na ciepło lub na zimno... z owocami i warzywami. Eksperymentujcie i cieszcie się smakami:-)
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii379
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 16.6g22%
- Węglowodany 26.4g10%
- Białko 31.3g63%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Pomidorki przekoiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. Ale polecam zrobić, bo są przepyszne! przechowuje je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło. Przestudzone pomidorki, przełożyłam do pojemnika, w lodówce przechowuję do ok. tygodnia.
Zieloną część pora posiekałam w paseczki, przerzuciłam na patelnie, doprawiłam solą i podprażyłam z sezamem i odrobią oleju sezamowego.
Dodałam upieczone dnia poprzedniego pomidorki.
Krewetki, rozmroziłam, oczyściłam, krótko zrobiłam na mocnym ogniu razem z odrobiną oleju sezamowego impłatkami chilli.
Wszystko wymieszałam i doprawiłam pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Pomidorki przekoiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. Ale polecam zrobić, bo są przepyszne! przechowuje je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło. Przestudzone pomidorki, przełożyłam do pojemnika, w lodówce przechowuję do ok. tygodnia.
Zieloną część pora posiekałam w paseczki, przerzuciłam na patelnie, doprawiłam solą i podprażyłam z sezamem i odrobią oleju sezamowego.
Dodałam upieczone dnia poprzedniego pomidorki.
Krewetki, rozmroziłam, oczyściłam, krótko zrobiłam na mocnym ogniu razem z odrobiną oleju sezamowego impłatkami chilli.
Wszystko wymieszałam i doprawiłam pieprzem.