Ilość przepisów: 0
Wegański sos do makaronu – bardzo fitPodrzucam Wam przepis na genialny sos do makaronu. Genialny, bo jest bardzo fit, można zrobić na zapas i daje kilka możliwości komponowania posiłków. Za każdym razem można podać jako zupełnie nowe danie: z tuńczykiem, z kurczakiem, z chorizo..... I za każdym razem smakuje znakomicie:-)Kurczak ze szparagami w mleku kokosowymLubię jednogarnkowe potrawy na bazie lekkich sosów, bo można zrobić od razu więcej i przechowywać długo (w zamrażarce lub w słoikach zamkniętych na gorąco) a poza tym można je łączyć różnymi węglowodanami: ryż, kasza, makaron, pieczywo, i za każdym razem jecie inne danie:-)Jajko w koszulce na kanapce z awokado, pistacjeTakie śniadanie uwielbiam: dobre tłuszcze, białko, błonnik:-)Pulpeciki arabskie w sosie pomidorowym (makaron ryżowy, szparagi)Dla mięsożerców mam rarytasik: pulpeciki arabskie w sosie pomidorowym, zapiekane w piekarniku. Podałam makro dla 1 szt, żeby łatwo było policzyć makro całego dania, które skomponujecie z tymi przepysznymi kuleczkami. Do mięsa wsiekałam czosnek niedźwiedzi, bo akurat jest na niego sezon, ale jak go nie macie to możecie dać szpinak baby albo w ogóle pominąć.Łosoś z patelni na szparagach i makaron z pesto z czosnku niedźwiedziegoTen obiad był jednym z najbardziej udanych. Połączenie pesto z czosnku niedźwiedziego z makaronem, łosoś, szparagi - cudo!Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowcówKrem z resztek warzyw #zerowasteNigdy nie wyrzucam "brzydkich" warzyw. Zawsze dostają szansę na drugie życie. Najczęściej lądują w zupie.Młoda kapusta z koperkiemKiedy tylko młoda kapustka pojawia się w sprzedaży, jest to u mnie pozycja obowiązkowa do obiadu. Do kilku obiadów:-) Robię od razu więcej, zamykam na gorąco w słoikach i otwieram kiedy mnie najdzie ochota.Kotleciki jajeczneLubicie jajka? Ja uwielbiam! Podrzucam przepis dla takich "jajcarzy" jak ja: kotleciki jajeczne:-)
(Visited 506 813 times, 2 981 visits today)