Ilość przepisów: 0
Jajka poszetowe na pieczywie proteinowym, papryka i pieczarki z patelniPodobno jajka w koszulce są nie tylko najsmaczniejsze (to oczywiście rzecz gustu kulinarnego) ale też najzdrowsze. Warto się nauczyć je robić, bo kombinacja dań z ich udziałem jest nieograniczona. Za każdym razem odkrywam je na nowo, zawsze jest pysznie:-)Spaghetti z bakłażanem i nerkowcamiBardzo łatwe i pyszne danie wegańskie (lub wegetariańskie jak posypiemy ulubionym serem), lekkie, na lato idealne.Mix sałat z chorizo picante pod salsą pomarańczowąPomysł na tę sałatkę powstał z miłości do chorizo i upału, który odbiera ochotę na ciężkie jedzenie. Połączenie lekkiej sałaty i pomidorków z wysmażonym chorizo picante - bardzo udane. A do tego doskonała salsa na bazie tłuszczu spod chorizo - przepysznie:-)Spaghetti z dorszem i krewetkamiTen sposób podania ryby sprawdza się znakomicie gdy: a. nie macie czasu na rozmrażanie, b. jesteście na redukcji, c. potrzebujecie dużo białka w diecie, d. lubicie dobre jedzenie;-)) A makaron to makaron - zawsze jest dobry moment żeby go zjeść!Salmorejo – andaluzyjski chłodnikSalmorejo (czyt.salmoreho) to chłodnik z pomidorów. Przyrządza się go podobnie jak gazpacho ale jest znacznie bardziej kaloryczny. Znakomity na upały czyli przez cały "pomidorowy" sezon. Jajka poszetowe na kanapce z awokado i sałatka z młodych listków z fetąOto pomysł na porządne śniadanie - 560 kcal: białko i zdrowe tłuszcze. Takie śniadanie "trzyma" do obiadu, idealne gdy macie plan np. na dłuższą aktywność fizyczną. Ale jednocześnie jest podzielne: spokojnie dwie osoby "na lekko" też się najedzą:-)Grecka sałatka HORIATIKI z awokadoHORIATIKI to jedna z tych sałatek, które się nie nudzą. W każdym razie, mi się nie nudzi i mogę ją jeść kilka razy w tygodniu, dopóki warzywa są na tyle smaczne, by mieć na nie ochotę. Czyli całe lato:-) Tym razem zamiast ogórka dałam awokado co poprawiło makro (sporo dobrych tłuszczy) i "zaokrągliło" smak sałatki. Jajka sadzone na pieczarkach i kapuście pekińskiej czyli szakszuka inaczejTaka "szakszuka" to pomysł na utylizację wszystkiego co się ma:-) Ja wykorzystałam pieczarki i kapustę pekińską - obydwa te składniki mają smak subtelny i łatwy do "zagłuszenia" innymi bardziej intensywnymi smakami, a nade wszystko są mega niskokaloryczne. To takie super wypełniacze dla osób na diecie redukcyjnej:-)
Ta wersja jest z tajskim "twistem" i wyszło znakomicie:-)Fusilli z łososiem wędzonym na gorąco, papryczką padron i pieczarkamiTo danie robi się dokładnie tyle, ile trwa ugotowanie makaronu. Super opcja la bardzo głodnej osoby albo bardzo niecierpliwej. Do tego banalnie proste i nie trzeba mieć ani zmysłu kulinarnego ani wysublimowanego smaku. Pysznie, szybko, fit i można się najeść.
(Visited 487 911 times, 676 visits today)