Przepisy

Ilość przepisów: 0
Krewetki w pomidorach z chińskim makaronemMakaron chiński gotuje się krócej niż makarony włoskie, więc jak macie rozmrożone krewetki, to przygotowanie tego dania trwa kilka chwil. Rzadko spędzam w kuchni więcej niż 30 minut, a ten makaron robi się w 5 minut! I takie gotowanie to ja rozumiem:-) Co dla mnie ważne: porcja białka w tym posiłku to aż 32 g!
Brukselka zapiekana z nerkowcamiKto nie lubi brukselki, to teraz polubi! Tylko 3 składniki, 10+20 minut, robota żadna... Koniecznie zróbcie i dajcie znać w komentarzach czy smakowało:-)
Fusilli z kurczakiem w sosie pomidorowym z czarnym sezamemNiecodzienne połączenie dodatków do makaronu: pierś kurczaka, por i czarny sezam. To dobre połączenie smakowe ale przez wszystkim duża ilość protein z mięsa - aż 48.9 g (98% dziennego zapotrzebowania przeciętnej osoby) i prozdrowotne właściwości czarnego sezamu. Warto go włączyć do diety, bo to nasiono, które ma w swoim składzie kwasy tłuszczowe jedno i wielonienasycone (oleinowy, linolowy, stearynowy, palmitynowy), kwas foliowy, metioninę (aminokwas), witaminy z grupy B oraz fosfor, potas, magnez, żelazo, sód, cynk, mangan, miedź i selen. No i jest bardzo smaczny, nadaje charakter potrawie.
Wysokobiałkowe ciasto z borówkamiNie przepadam za słodkim, ale jak już mnie najdzie ochota to lubię zrobić coś wysokobiałkowego, żeby poza przyjemnością z jedzenia słodkiego, było też trochę pożytku dla mięśni:-) To ciasto jest właśnie takie jak lubię: 10 minut roboty, duuuużo białka, wilgotne, słodkie... No i naprawdę fit!
Risotto z kurkamiKiedy jest sezon na kurki, koniecznie zróbcie risotto (od razu mówię: z mrożonych to nie to samo!). To danie robi się samo, chociaż chwilę trzeba poczekać. Tylko trzy składniki a smak... zresztą sami oceńcie! Aha, i to jest wersja fit, więc jedzcie i cieszcie się:-)
Fusilli z młodym szpinakiem i piersią kurczaka w śmietance owsianejKurczak i szpinak do makaronu to pewniak. Wiele osób lubi tą kombinację, bo to faktycznie udane połączenie. Moja wersja jest oczywiście fit - bez dodatkowego tłuszczu, zachowane proporcje między węglowodanami a białkiem. Wyjątkowego smaku nadaje potrawie śmietanka owsiana. Jest niskokaloryczna i do wielu dań mi już podeszła:-)
1 55 56 57 58 59 88

(Visited 507 419 times, 3 071 visits today)