Ilość przepisów: 0
Makaron ryżowy z krewetkami, fasolką szparagową i sezamemTylko 4 składniki, 10 minut i pyszne danie gotowe. Lubię dania proste, im mniej składników tym lepiej. Lekko, zdrowo, do syta, no i żeby było trochę protein:-)Jajka poszetowe na smarowidle szpinakowym, wędzony łosoś, młode listki i bób pod olejem lnianymResztki papki z mrożonego szpinaku, serwowanego poprzedniego dnia, też można fajnie wykorzystać. Połączyłam takie resztki z serkiem do smarowania i wyszła smaczna pasta - idealna na kanapkę z jajkiem w koszulce:-)Papardele z pesto, bobem i kurkamiPesto to nic nadzwyczajnego ale w połączeniu z sezonowym bobem, kurkami i pistacjami tworzy pyszną całość:-)Curry z kurczaka z orzechamiJajka sadzone na chińskim makaronie z fasolką szparagowąSałatka na ciepło z ziemniakiem, bobem i boczkiemZiemniaki z poprzedniego dnia można (i trzeba!) wykorzystać na różne sposoby. Ugotowane w całości są fajną baza do sałatek na ciepło. Np. z bobem, który ugotowany poprzedniego dnia już nie jest taki apetyczny i boczkiem, który pasuje niemalże do wszystkiego. Sałatka na ciepło ziemniak/boczek nawet w lecie smakuje wybornie a bób to takie sezonowy smaczek:-)Smażone krewetki na makaronie z sosem z bobuPodrzucam pomysł na wykorzystanie resztek obranego bobu. Jak poleży w lodówce to już nie jest na tyle smaczny, żeby się nim zajadać na zimno, ale jako baza sosu - pychota:-) Do tego krewetki w masełku chilli i mamy niebanalne połączenie smaków na jednym talerzu:-)Polędwiczka wieprzowa, ziemniaki z wody, fasolka szparagowaMacie ochotę na soczystą, smaczną porcję protein z mięska? To polecam obiadek z polędwiczka wieprzową:-)Sucharki z kozim serem, młodymi listkami i burakiemSmaczna, lekka przegryzka, z młodymi listkami buraka więc typowo sezonowe smaki.
(Visited 480 355 times, 637 visits today)