Przepisy

Ilość przepisów: 0
Warzywa korzenne z chorizo i z kuskusemTo danie, chociaż przywołuje na myśl kuchnię bliskiego wschodu, najlepiej smakuje mi w jesienne i zimowe wieczory. Ale w lecie, kiedy warzywa są świeże, młode, kiedy mimo wszystko chce się coś konkretnego zjeść - polecam właśnie kuskus z warzywami w przyprawach bliskowschodnich. A chorizo to taka dodatkowa rozkosz dla mięsożerców:-) Co ważne w tym daniu: warzywa muszę być al dente, robimy je króciutko!
Szakszuka z pieczarkami i sezamemŚniadanie pewniak: smakuje każdemu, można zrobić praktycznie ze wszystkim i nawet jeżeli odbiega od ortodoksyjnej "shakshouki", to i tak jest pysznie, zdrowo i ładnie. W ogóle dania zjadane wprost z patelni, jednoporcjowe są super:-)
Pasta jajeczna z twarogiem i słodką paprykąPasty do kanapek to bardzo fajna propozycja dla zabieganych. Robi się szybko, można przechowywać i zabrać do pracy na drugie śniadanie. Najczęściej jadam pasty z jajek lub z jajkami, bo mają dużo białka i długo mnie "trzymają":-) Tym razem wzmocniłam pastę o proteiny z twarogu:-) Bardzo polecam, szczególnie rano, albo po treningu...
Ryż z krewetkami i chorizoBardzo lubię połączenie "mar y montaña" czyli dania, w których łączymy mięso z owocami morza. Jak ktoś lubi, to polecam dorzucić ryż - wyjdzie pyszny posiłek, pełnowartościowy i dietetyczny. A jak nie znacie, to spróbujcie, będziecie zachwyceni. Przepis jest banalnie prosty, jak to u mnie 4 składniki, 10 minut - gotowe:-)
1 54 55 56 57 58 86

(Visited 487 850 times, 724 visits today)