Ilość przepisów: 0
Zupa galangalowa z kurczakiem, makaronem shirataki i fasolką „mamut”Pyszny, wysokobiałkowy posiłek dla wielbicieli orientalnych smaków. Sporo mięsa, makaron shirataki (minimalna ilość kalorii) i mnóstwo aromatycznych dodatków - to mój pomysł na potreningówkę ale nie tylko, bo świetnie sprawdzi się w przypadku osób mało aktywnych fizycznie ale będących na redukcji. Jajka poszetowe na pieczywie proteinowym, sałatka na ciepło z cukinią i z kurkamiGdyby mnie spytano: "bez jakiego składnika nie wyobrażasz sobie kuchni", na pewno byłyby to jajka. Kuchnia bez jajek nie istnieje! ;-)Lubię je w każdej postaci, najchętniej jednak jako jajka w koszulce, czyli poszetowe. Zapraszam na pyszne śniadanko:-)Sałatka z bobu, buraka i sera halloumiKorzystając z sezonu na świeży bób, proponuję pyszna sałatkę. Tylko trzy składniki a ile smaku!Potrawka warzywna z gruzińską przyprawąPotrawka wegańska, same warzywa i przyprawy. Coś na kształt leczo ale bez kiełbasy za to z cieciorką i z solidną porcją mieszanki przypraw gruzińskich "chmeli suneli". Pysznie, lekko, vege i fit. Tylko jeść, jeść i jeść:-) Warto zrobić więcej, zamknąć w słoiczkach na gorąco żeby dłużej móc przechowywać w lodówce. Można też zamrozić.Jajecznica, kurki, awokado, lekkie pieczywoDzisiaj polecam obfite, pożywne i sycące śniadanie w wersji fit, do przyrządzenia w kilka chwil. Sporo białka, zdrowe tłuszcze i lekkie pieczywo błonnikowe.Makaron shirataki z wędzonym na gorąco łososiem i z cukiniąPyszny, lekki, wysokobiałkowy i sycący posiłek a tak mało kalorii? Tak, bo "makaron" shirataki to to tak naprawdę roślina, konyak - bardzo popularna w Japonii i na dalekim wschodzie. Ma do 10 kcal w 100 g, smak neutralny więc można łączyć ze wszystkim. Dorzuciłam łososia - źródło białka i dobrego tłuszczu i warzywo sezonowe - moją ulubiona cukinię. Ona tez ma ekstremalnie mało kalorii, smak trochę nijaki więc pasuje do wszystkiego. Kluczem są przyprawy.Kuskus i jajka poszetowe na warzywach duszonych z przyprawami bliskowschodnimiJajka poszetowe to znakomity dodatek do każdego posiłku. Najchętniej je przygotowuję do śniadań, ale świetnie się sprawdzą jako źródło białka w wegetariańskim obiedzie czy lunchu. Duża porcja warzyw, do tego kuskus no i jajka poszetowe. Duża porcja, mało kalorii, pysznie, do syta i fit.Pieczeń z cukinii z żurawinąSezon na cukinię w marketach trwa teraz cały rok, ale w lecie jest najtańsza. W tym roku wyjątkowo obrodziła, dostałam kilka dorodnych cukinii od znajomych więc przerobiłam już na gofry, dodatek do moich śniadań na ciepło, jako dodatek obiadowy, no i przyszedł czas na pieczeń. Polecam, bo jest pysznie, wege i fit:-)Jajecznica, kurki, awokado i sałatka na ciepło z porówBardzo lubię śniadania na ciepło, kiedy tylko czas mi na to pozwala, przygotowuję takie sycące, zdrowe i smaczne posiłki na początek dnia. Polecam nie tylko dla wegetarian:-)
(Visited 480 275 times, 685 visits today)