Ilość przepisów: 0
Kuskus i jajka poszetowe na warzywach duszonych z przyprawami bliskowschodnimiJajka poszetowe to znakomity dodatek do każdego posiłku. Najchętniej je przygotowuję do śniadań, ale świetnie się sprawdzą jako źródło białka w wegetariańskim obiedzie czy lunchu. Duża porcja warzyw, do tego kuskus no i jajka poszetowe. Duża porcja, mało kalorii, pysznie, do syta i fit.Pieczeń z cukinii z żurawinąSezon na cukinię w marketach trwa teraz cały rok, ale w lecie jest najtańsza. W tym roku wyjątkowo obrodziła, dostałam kilka dorodnych cukinii od znajomych więc przerobiłam już na gofry, dodatek do moich śniadań na ciepło, jako dodatek obiadowy, no i przyszedł czas na pieczeń. Polecam, bo jest pysznie, wege i fit:-)Jajecznica, kurki, awokado i sałatka na ciepło z porówBardzo lubię śniadania na ciepło, kiedy tylko czas mi na to pozwala, przygotowuję takie sycące, zdrowe i smaczne posiłki na początek dnia. Polecam nie tylko dla wegetarian:-)Krewetki z warzywami sezonowymi w tajskich przyprawachSzybki i smaczny posiłek nie tylko dla osób na redukcji. Gofry z cukinii, jajka sadzone, kurki i paprykaKiedy trwa sezon na cukinię, ląduje ona na moim talerzu bardzo często. Nawet na śniadanie przygotowuje cukinię. Najczęściej jako gofry. Bardzo lubię te wytrawne, z warzywnymi dodatkami. Idealnie smakują w sezonowej odsłonie z kurkami. Do tego jajko sadzone - świetne źródło białka - i mamy pełnowartościowe, sycące, fit-śniadanie.Jajko w koszulce, kurki z patelni i dużo zielonegoSezonowe kurki, jajko poszetowe i dużo zielonego - kolejna odsłona moich ulubionych składników śniadaniowego talerzyka:-)Makaron shirataki z kurczakiem i cukiniąBardzo smaczny, dietetyczny, wysokobiałkowy posiłek: kurczak z makaronem shirataki. Makaron shirataki (obecny w kuchni japońskiej od wieków), wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konyac. Jest bardzo nisko kaloryczny (100 g = 8 kcal!), bezglutenowy, nie zawiera cukru. Idealny na dietę redukcyjną. Ja kupuje go w necie, ale pewnie w sklepie ze zdrową żywnością też jest dostępny. W smaku - neutralny, doskonale przejmuje smak potrawy więc z powodzeniem nadaje się zarówno do dań z mięsem, rybą, owocami morza jak i wege. Najlepsze jest to, że nie wymaga gotowania więc danie powstaje w kilka chwil.Chipsy z bobuKorzystając z dobrodziejstw sezonu na bób, warto go włączyć do swojej diety. Z powodzeniem można go mrozić (surowy!) i wykorzystywać zimą, ale ten młody, świeży jest najsmaczniejszy. Ja zawsze obieram bób, skórki dawniej wyrzucałam a teraz przerabiam na świetne, chrupiące chipsy do podjadania na ulubionym serialu, albo jako dodatek do sałatek. Zróbcie i poczęstujcie znajomych, w pierwszej chwili smakują jak boczek:-)Wytrawne gofry śniadaniowe z jajkiem poszetowym, boczkiem, awokado i kurkamiGofry na śniadanie ale w wersji wytrawnej - to moja propozycja. Do tego sezonowy dodatek - kurki z patelni, jajka poszetowe, boczek i awokado... Bardzo obfite, ale lekkie śniadanie w sam raz na początek aktywnego dnia.
(Visited 473 903 times, 773 visits today)