Przepisy

Ilość przepisów: 0
Sałatka na ciepło z ryżem i krewetkami, awokado i szparagiTo danie może być równie dobrze lunchem, sałatka na imprezę jak i konkretnym obiadem. Jest wszystko czego potrzeba: duża porcja protein (krewetki), węglowodany (ryż) i zdrowy tłuszcz roślinny (olej z awokado). Do tego sezonowy rarytas - zielone szparagi:-) Wszystko smakuje wybornie i jest banalnie łatwe do przygotowania. Zachęcam do wypróbowania.
Polędwiczka wieprzowa duszona w czosnku niedźwiedzim, ryż basmatiCzosnek niedźwiedzi jem często, bo sezon na niego trwa krótko. Można z niego zrobić mnóstwo dań, jest aromatyczny, łatwy w obróbce i pasuje do dań wege, do ryb i do mięsa również. Dzisiaj polecam udusić polędwiczkę właśnie z czosnkiem niedźwiedzim. Obiad z mięsem to jest przecież konkret, sporo protein w niecodziennej odsłonie.
Bavette ze szparagami, awokado i pesto z czosnku niedźwiedziegoU mnie znowu vege i znowu na zielono:-) Uwielbiam połączenie różnych zielonych warzyw, zawsze wyjdzie coś smacznego. Dzisiaj wyjątkowo, bo z sezonowym twistem: pyszne pesto z czosnku niedźwiedziego nadaje charakteru całej potrawie. Zapraszam do stołu:-)
Sałatka owocowa z krewetkamiOwoce z rybami, czy owocami morza to nie jest nic nowego, chociaż w naszym kręgu kulturowym takie połączenie nie jest zbyt popularne a szkoda. Spróbujcie takiej sałatki - jest lekka, przyjemna, pożywna i bardzo łatwa do przygotowania.
1 10 11 12 13 14 85

(Visited 480 402 times, 684 visits today)