Ten przepis zrobicie przez bardzo krótki czas w roku, kiedy dostępny jest świeży czosnek niedźwiedzi. Nie zagapcie tego - kwiecień/maj - wtedy można kupić na lokalnych placykach z warzywami.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 381
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.3g19%
- Węglowodany 46.3g16%
- Białko 21.5g43%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki trzeba rozmrozić i oczyścić. Pomidorki suszone pokroić w paseczki, pomidora malinowego (najlepiej, ale inny też się nada, pewnie będzie bardziej wodnisty tylko) pokroić w kostkę, czosnek w plasterki a czosnek niedźwiedzi posiekać.
Na patelnię pokrojonego pomidora i plasterki czosnku.
Dorzucić czosnek niedźwiedzi, pomidory suszone
Zredukować nadmiar płynu i dodać krewetki. Kilka chwil tylko je zagrzać, jak za długo będą na patelni to się bardzo skurczą i będą gumowate i twarde.
Dodać ugotowany al dente makaron kukurydziany (zacznijcie gotować przed zrobieniem sosu, bo sos się robi moment a na makaron jednak te 10 minut trzeba poczekać), wymieszać i gotowe.
To jest takie danie, które najlepiej smakuje świeżo zrobione i zjedzone:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki trzeba rozmrozić i oczyścić. Pomidorki suszone pokroić w paseczki, pomidora malinowego (najlepiej, ale inny też się nada, pewnie będzie bardziej wodnisty tylko) pokroić w kostkę, czosnek w plasterki a czosnek niedźwiedzi posiekać.
Na patelnię pokrojonego pomidora i plasterki czosnku.
Dorzucić czosnek niedźwiedzi, pomidory suszone
Zredukować nadmiar płynu i dodać krewetki. Kilka chwil tylko je zagrzać, jak za długo będą na patelni to się bardzo skurczą i będą gumowate i twarde.
Dodać ugotowany al dente makaron kukurydziany (zacznijcie gotować przed zrobieniem sosu, bo sos się robi moment a na makaron jednak te 10 minut trzeba poczekać), wymieszać i gotowe.
To jest takie danie, które najlepiej smakuje świeżo zrobione i zjedzone:-)