Taka kanapka wygląda efektownie a jej zrobienie zajmuje 10 minut. Śniadanie z jajem to moje ulubione a jak do tego są szparagi, łosoś... Mniam:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 385
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 23.4g36%
- Węglowodany 10.6g4%
- Białko 30.3g61%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Jajka ugotować w koszulkach wg filmiku instruktażowego, jaki dla Was przygotowałam:
https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU&t=123s.
Szparagi ugotować al dente.
Składamy kanapkę: kromkę przekroić na pół (żeby oko widziało więcej jedzenia;-)), posmarować majonezem ("Lekki" od Winiar ma chyba najmniej kalorii), ułożyć na to szparagi - moje były grube więc przecięłam na pół wzdłuż i użyłam samych górnych części z główkami (reszta pójcie do jakiegoś makaronu pewnie:-)) Na szparagi idą jajka, a wypełnienie talerza to roszponka, zielona cebulka, czarnuszka i odrobina łososia z poprzedniego obiadu:-)
Jakie to jest pyszne!:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Jajka ugotować w koszulkach wg filmiku instruktażowego, jaki dla Was przygotowałam:
https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU&t=123s.
Szparagi ugotować al dente.
Składamy kanapkę: kromkę przekroić na pół (żeby oko widziało więcej jedzenia;-)), posmarować majonezem ("Lekki" od Winiar ma chyba najmniej kalorii), ułożyć na to szparagi - moje były grube więc przecięłam na pół wzdłuż i użyłam samych górnych części z główkami (reszta pójcie do jakiegoś makaronu pewnie:-)) Na szparagi idą jajka, a wypełnienie talerza to roszponka, zielona cebulka, czarnuszka i odrobina łososia z poprzedniego obiadu:-)
Jakie to jest pyszne!:-)