Fit brownie – pyszne ciasto wysokobiałkowe

KategoriaTags, , Wybierz ilość porcji8 porcji

To ciasto jest po prostu pyszne i wcale nie ma z nim tak dużo roboty. Spora porcja białka, mocno czekoladowy smak, krem budyniowy i owoce - ja uwielbiam:-)

Wartości odżywcze

8 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii160
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 4g6%
Węglowodany 20g8%
Białko 10g20%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 1 puszka czerwonej fasoli odsączonej z zalewy
 1 banan
 1 mango
 1 miarka odżywki białkowej (u mnie smak ciasteczkowy)
 2 białka jajek
 1 łyżeczek sody
 4 łyżka erytrytolu (jak wolicie słodkie to więcej)
 2 łyżka ciemnego kakao
 50 g płatków owsianych górskich
 1 budyń bez cukru (u mnie malinowy)
 50 g gorzkiej czekolady 70%
 1 opakowanie skyru (150 g)
 75 ml mleka 0,5%

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki ciasta (poza płatkami owsianymi) zblendować na gładką masę.

2

Wylać do foremki 24 cm średnicy wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Piec 40 min w 180 stopni. Wystudzić, odwrócić do góry nogami, żebyt na górze była równa powierzchnia.

4

Budyń bez cukru udotowac w połowie ilości mleka, dodać 2 łyżki erytrytolu. Jak wystygnie to wymieszać ze skyrem.

5

Jak wszystko będzie dobrze przestygnięte, wylać na wierzch czekoladę: 50 g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z 75 ml mleka 0,5%. Udekorować owocami.

6

7

Składniki

 1 puszka czerwonej fasoli odsączonej z zalewy
 1 banan
 1 mango
 1 miarka odżywki białkowej (u mnie smak ciasteczkowy)
 2 białka jajek
 1 łyżeczek sody
 4 łyżka erytrytolu (jak wolicie słodkie to więcej)
 2 łyżka ciemnego kakao
 50 g płatków owsianych górskich
 1 budyń bez cukru (u mnie malinowy)
 50 g gorzkiej czekolady 70%
 1 opakowanie skyru (150 g)
 75 ml mleka 0,5%

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki ciasta (poza płatkami owsianymi) zblendować na gładką masę.

2

Wylać do foremki 24 cm średnicy wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Piec 40 min w 180 stopni. Wystudzić, odwrócić do góry nogami, żebyt na górze była równa powierzchnia.

4

Budyń bez cukru udotowac w połowie ilości mleka, dodać 2 łyżki erytrytolu. Jak wystygnie to wymieszać ze skyrem.

5

Jak wszystko będzie dobrze przestygnięte, wylać na wierzch czekoladę: 50 g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z 75 ml mleka 0,5%. Udekorować owocami.

6

7

Notes

Fit brownie – pyszne ciasto wysokobiałkowe
(Visited 4 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *