Chrupkie pieczywo, majonez z awokado, pieczone pomidorki i parmezan

Kategoria, Tags, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Majonez z awokado i gotowanych jajek to fajny pomysł na smarowidło do pieczywa. Jest zdrowy, lekki, robi się banalnie prosto. Dzisiaj do śniadania użyłam chrupkiego pieczywa z IKEA, ma dobry skład i sporo błonnika.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

2


Amount per serving
Ilość kalorii310
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 18.6g24%
Węglowodany 16.3g6%
Białko 14.2g29%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 2 kromki pieczywa chrupkiego wieloziarnistego
 2 łyżka majonezu z awokado (przepis niżej)
 15 g parmezanu lub grana padano w płatkach
 35 g pieczonych pomidorków koktajlowych
 pieprz

Sposób przygotowania

1

2 ugotowane na twardo jajka, awokado, olej z awokado (możecie go pominąć, chociaż wg mnie nadaje gładkości).

2

Wszystko zblendować na krem, doprawić sola i pieprzem.

3

Przechowuję w słoiku w lodówce, 2 tygodnie spokojnie wytrzymuje.

4

Do śniadania użyłam pieczywa z Ikea "knackebrod rag". Na każdą kromkę połozyłam sporą łyżkę majonezu (razem 80 g majonezu).

5

Na wierzchu ułożyłam upieczone pomidorki koktajlowe (pieke cała blachę, przechowuję w lodówce).

6

Kromki wykończyłam płatkami parmezanu i zieloną cebulką. Na koniec kolorowy, świeżo zmielony pieprz.

7

Składniki

 2 kromki pieczywa chrupkiego wieloziarnistego
 2 łyżka majonezu z awokado (przepis niżej)
 15 g parmezanu lub grana padano w płatkach
 35 g pieczonych pomidorków koktajlowych
 pieprz

Sposób przygotowania

1

2 ugotowane na twardo jajka, awokado, olej z awokado (możecie go pominąć, chociaż wg mnie nadaje gładkości).

2

Wszystko zblendować na krem, doprawić sola i pieprzem.

3

Przechowuję w słoiku w lodówce, 2 tygodnie spokojnie wytrzymuje.

4

Do śniadania użyłam pieczywa z Ikea "knackebrod rag". Na każdą kromkę połozyłam sporą łyżkę majonezu (razem 80 g majonezu).

5

Na wierzchu ułożyłam upieczone pomidorki koktajlowe (pieke cała blachę, przechowuję w lodówce).

6

Kromki wykończyłam płatkami parmezanu i zieloną cebulką. Na koniec kolorowy, świeżo zmielony pieprz.

7

Notes

Chrupkie pieczywo, majonez z awokado, pieczone pomidorki i parmezan
(Visited 3 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *