Majonez z awokado i gotowanych jajek to fajny pomysł na smarowidło do pieczywa. Jest zdrowy, lekki, robi się banalnie prosto. Dzisiaj do śniadania użyłam chrupkiego pieczywa z IKEA, ma dobry skład i sporo błonnika.
1 ilość porcji
2
- Amount per serving
- Ilość kalorii310
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 18.6g24%
- Węglowodany 16.3g6%
- Białko 14.2g29%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
2 ugotowane na twardo jajka, awokado, olej z awokado (możecie go pominąć, chociaż wg mnie nadaje gładkości).
Wszystko zblendować na krem, doprawić sola i pieprzem.
Przechowuję w słoiku w lodówce, 2 tygodnie spokojnie wytrzymuje.
Do śniadania użyłam pieczywa z Ikea "knackebrod rag". Na każdą kromkę połozyłam sporą łyżkę majonezu (razem 80 g majonezu).
Na wierzchu ułożyłam upieczone pomidorki koktajlowe (pieke cała blachę, przechowuję w lodówce).
Kromki wykończyłam płatkami parmezanu i zieloną cebulką. Na koniec kolorowy, świeżo zmielony pieprz.
Składniki
Sposób przygotowania
2 ugotowane na twardo jajka, awokado, olej z awokado (możecie go pominąć, chociaż wg mnie nadaje gładkości).
Wszystko zblendować na krem, doprawić sola i pieprzem.
Przechowuję w słoiku w lodówce, 2 tygodnie spokojnie wytrzymuje.
Do śniadania użyłam pieczywa z Ikea "knackebrod rag". Na każdą kromkę połozyłam sporą łyżkę majonezu (razem 80 g majonezu).
Na wierzchu ułożyłam upieczone pomidorki koktajlowe (pieke cała blachę, przechowuję w lodówce).
Kromki wykończyłam płatkami parmezanu i zieloną cebulką. Na koniec kolorowy, świeżo zmielony pieprz.