Chlebek bez mąki, za to z dodatkowym błonnikiem. Samo dobro! Szybko się robi i szybko znika, taki pyszny:-)
9 ilość porcji
100 g
- Amount per serving
- Ilość kalorii142
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 6.6g9%
- Węglowodany 6.5g3%
- Dietary Fiber 5.4g20%
- Białko 13.7g28%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Siemię lekko zmielić. Wszystkie składniki odważyć, przygotować, bo potem robimy chleb raz-dwa.

Jajka ubijamy przez chwilę, dolewamy je do twarogu, blendujemy wszystko.

Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką. Wody dolewamy tyle, żeby ciasto swobodnie wyszło z miski do foremki. Nie może się lać, ale nie może też być zbyt twarde.

Teraz do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, ok. godziny na 220 stopni (ale kontrolujcie czas)

Całość waży ok. 890 g. Na początku chlebek jest wilgotny, wyjmijcie więc z foremki, zostawcie na kratce i dajcie mu odpocząć.

A na doładowanie proteinowe, do chlebka polecam twarożek:-)



Składniki
Sposób przygotowania
Siemię lekko zmielić. Wszystkie składniki odważyć, przygotować, bo potem robimy chleb raz-dwa.

Jajka ubijamy przez chwilę, dolewamy je do twarogu, blendujemy wszystko.

Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką. Wody dolewamy tyle, żeby ciasto swobodnie wyszło z miski do foremki. Nie może się lać, ale nie może też być zbyt twarde.

Teraz do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, ok. godziny na 220 stopni (ale kontrolujcie czas)

Całość waży ok. 890 g. Na początku chlebek jest wilgotny, wyjmijcie więc z foremki, zostawcie na kratce i dajcie mu odpocząć.

A na doładowanie proteinowe, do chlebka polecam twarożek:-)



