Brukselka zapiekana z nerkowcami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Kto nie lubi brukselki, to teraz polubi! Tylko 3 składniki, 10+20 minut, robota żadna... Koniecznie zróbcie i dajcie znać w komentarzach czy smakowało:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 372
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 20.8g32%
Węglowodany 35.4g12%
Białko 17.6g36%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 300 g brukselki
 20 g masła z nerkowców CASHEW BUTTER SOFT CRUNCHY od Olimp Sport Nutrion
 20 g nerkowców

Sposób przygotowania

1

Brukselkę ugotować al dente: najpierw zalać zimną wodą, zagotować, odlać wodę. Potem ponownie zalać zimną wodą, osolić, zagotować, wylać wodę. Teraz po raz trzeci zalać zimną wodą, posolić, gotować do punktu al dente czyli ok 5-7 minut. Ten proces pozwala pozbyć się goryczki z brukselki, która wiele osób zniechęca do jedzenia tej pysznej "kapustki".

2

Na patelnię wlać kilka łyżek wody i ok. 20 g masła z nerkowców od Olimp Sport Nutrition. Nie używam innych produktów, bo tylko do Olimpu mam zaufanie. Wiecie, że jako 1 z 9 firm na świecie mają sztuczny układ pokarmowy? testują w ten sposób swoje produkty: nie tylko masła orzechowe ale całe mnóstwo suplementów. I jest to jedyna polska marka obecna na całym świecie! Robi wrażenie, prawda?:-)

3

Jak masło się zemulguje z wodą, wrzućcie na patelnię podgotowaną brukselkę, dorzućcie nerkowce i wymieszajcie.

4

Teraz przełóżcie do naczynia do zapiekania. Ok. 20 min, 200 stopni...

5

W zasadzie ja to zjadłam jako samodzielne danie ale możecie je podać jako warzywo do obiadu.

6

Wyborne:-)

Składniki

 300 g brukselki
 20 g masła z nerkowców CASHEW BUTTER SOFT CRUNCHY od Olimp Sport Nutrion
 20 g nerkowców

Sposób przygotowania

1

Brukselkę ugotować al dente: najpierw zalać zimną wodą, zagotować, odlać wodę. Potem ponownie zalać zimną wodą, osolić, zagotować, wylać wodę. Teraz po raz trzeci zalać zimną wodą, posolić, gotować do punktu al dente czyli ok 5-7 minut. Ten proces pozwala pozbyć się goryczki z brukselki, która wiele osób zniechęca do jedzenia tej pysznej "kapustki".

2

Na patelnię wlać kilka łyżek wody i ok. 20 g masła z nerkowców od Olimp Sport Nutrition. Nie używam innych produktów, bo tylko do Olimpu mam zaufanie. Wiecie, że jako 1 z 9 firm na świecie mają sztuczny układ pokarmowy? testują w ten sposób swoje produkty: nie tylko masła orzechowe ale całe mnóstwo suplementów. I jest to jedyna polska marka obecna na całym świecie! Robi wrażenie, prawda?:-)

3

Jak masło się zemulguje z wodą, wrzućcie na patelnię podgotowaną brukselkę, dorzućcie nerkowce i wymieszajcie.

4

Teraz przełóżcie do naczynia do zapiekania. Ok. 20 min, 200 stopni...

5

W zasadzie ja to zjadłam jako samodzielne danie ale możecie je podać jako warzywo do obiadu.

6

Wyborne:-)

Brukselka zapiekana z nerkowcami
(Visited 5 169 times, 20 visits today)

2 Comments

  1. Hektorek12 18 lutego 2022 at 11:42

    Nie działa kod ANIAGOTUJEFIT – nie ma żadnej zniżki :-((

    Reply
    1. ania 18 lutego 2022 at 13:29

      Dzień dobry, usunęłam już zapis o kodzie. Od lutego nieaktualny.

      Reply

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *