Zaglądając na mojego bloga kulinarnego, albo obserwując mój profil na instagramie (@ania_gotuje_fit) albo na facebooku, zorientujecie się, że bardzo lubię śniadania na ciepło. Wydawać by się mogło, że przygotowanie takiego śniadania zajmuje dłuższą chwilę ale nic podobnego. To góra 10-15 minut i mamy taki oto zachwycający, zdrowy, smaczny i fit talerz. Zapraszam również na mojego instagrama @ania_robi_forme - tam pokazuje jakie aktywności podejmuję żeby budować sprawność na lata.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 422
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 26.6g41%
- Węglowodany 30.2g11%
- Białko 16.3g33%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pokroić w plasterki, pora w większe kawałki, cebulę w piórka.
Pokrojone warzywa podprażyć na suchej, granitowej patelni (najlepiej) - lub innej z powłoka non-stick.
Osobno podprażyć pokrojone w cząsteczki rzodkiewki.
Kromkę przekroić na pół (często tak robię, żeby oko widziało więcej jedzenia), awokado na plasterki i wyłożyć je na każdą z 2 połówek pieczywa.
Warzywa wyłożyć na garstkę roszponki ułożoną na talerzu, dodać cieciorkę, całość skropić olejem z awokado...
... i posypać czarnuszką.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pokroić w plasterki, pora w większe kawałki, cebulę w piórka.
Pokrojone warzywa podprażyć na suchej, granitowej patelni (najlepiej) - lub innej z powłoka non-stick.
Osobno podprażyć pokrojone w cząsteczki rzodkiewki.
Kromkę przekroić na pół (często tak robię, żeby oko widziało więcej jedzenia), awokado na plasterki i wyłożyć je na każdą z 2 połówek pieczywa.
Warzywa wyłożyć na garstkę roszponki ułożoną na talerzu, dodać cieciorkę, całość skropić olejem z awokado...
... i posypać czarnuszką.