Tagliatelle z pomidorami i stek z tuńczyka

Kategoria, , Tags, , Wybierz ilość porcji1 porcja

Obiad doładowany białkiem przy minimum tłuszczu! A w dodatku pysznie, szybko i syci na długo.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii481
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 4.4g6%
Węglowodany 53.5g20%
Białko 57g114%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 200 g steka z tuńczyka
 50 g makaronu tagliatelle (waga przed ugotowaniem)
 500 g pomidorów malinowych
 2 ząbki czosnku
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pomidory pokroiłam w kostkę, dodałam czosnek w plasterkach. Dodałam sół i pieprz, dusiłam kilka minut.

2

Dodałam ugotowany al dente makaron, wymieszałam. 

3

Steka zrobiłam prawa/lewa po 2-3 minuty - ale to kwestia grubości i Waszych preferencji. Ja lubię "rare" więc jest ledwo muśnięty.

4

Składniki

 200 g steka z tuńczyka
 50 g makaronu tagliatelle (waga przed ugotowaniem)
 500 g pomidorów malinowych
 2 ząbki czosnku
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Pomidory pokroiłam w kostkę, dodałam czosnek w plasterkach. Dodałam sół i pieprz, dusiłam kilka minut.

2

Dodałam ugotowany al dente makaron, wymieszałam. 

3

Steka zrobiłam prawa/lewa po 2-3 minuty - ale to kwestia grubości i Waszych preferencji. Ja lubię "rare" więc jest ledwo muśnięty.

4

Notes

Tagliatelle z pomidorami i stek z tuńczyka
(Visited 10 times, 10 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *