Moja propozycja na sałatkę "tabbouleh" jest z kuskusem, bo robi się znacznie szybciej, a smakiem nie odbiega od oryginału. Lekka, świeża, dużo błonnika, wyrazisty smak arabskiej kuchni, pycha:-)
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii440
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.6g17%
- Węglowodany 66.3g25%
- Dietary Fiber 10.2g37%
- Białko 13.3g27%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa umyć, pozbawić niejadalnych, twardych części. Kuskus zalać wrzątkiem, dodać odrobinę soli.
Warzywa drobno posiekać, dodać posiekaną natkę kolendry, kuskus.
Teraz oliwa...
... przyprawy....
...i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa umyć, pozbawić niejadalnych, twardych części. Kuskus zalać wrzątkiem, dodać odrobinę soli.
Warzywa drobno posiekać, dodać posiekaną natkę kolendry, kuskus.
Teraz oliwa...
... przyprawy....
...i gotowe:-)