Ilość przepisów: 63
Pieczywo proteinowe, awokado, łosoś wędzonySzybkie śniadanie: tylko trzy składniki i aż 17,5 g białka. Zdrowe tłuszcze, 5 minut roboty... Same korzyści:-)Sałatka z młodych ziemniaków, ogórka małosolnego i wędzonego łososia z sosem cytrynowo-miodowymPolecam tę sałatkę, bo jest smaczna, sycąca, lekka i sezonowa. Palce lizać:-)Kanapki z jajkiem poszetowym na plastrach łososia, z sosem musztardowo – ogórkowymPyszna, zdrowa, wysokoproteinowa i lekka propozycja śniadaniowa. Róbcie jajka poszetowe, są pyszne:-)Fusilli z łososiem wędzonym na gorąco, w pomidorachTylko trzy składniki potrzeba, żeby zjeść smacznie, zdrowo, do syta i ze sporą porcja protein.Shirataki z groszkiem i pieczarkami łosoś wędzony na gorąco, brokułPyszne i lekkie połączenie łososia z groszkiem, pieczarkami i brokułem a makaron shirataki jest tu wypełniaczem. Nie ma drugiego tak niskokalorycznego produktu, który tak znakomicie przyjmuje smaki. Okazuje się, że makaron shirataki świetnie smakuje nie tylko w daniach inspirowanych dalekim wschodem (pochodzi z Japonii). Głównym składnikiem makaronu shirataki (zwanym też konjak od nazwy rośliny z jakiej jest pozyskiwany) jest glucomannan, czyli rozpuszczalny w wodzie błonnik, pochodzący z korzenia tej rośliny. Jest to praktycznie makaron bez kalorii. Shirataki występuje w różnych postaciach: fettuccine, tagliatelle, penne, spaghetti. Jego przygotowanie jest proste. Zazwyczaj sprzedawany jest w szczelnych torebkach, zanurzony w specjalnym płynie. Po wyciągnięciu makaronu wystarczy go porządnie wypłukać, a następnie gotować lub (lepiej) przesmażyć przez 2 minuty. Podczas gotowania czy smażenia zachowuje swoją konsystencję. Po przygotowaniu jest sprężysty i miękki. Jako produkt bezwonny i praktycznie bezsmakowy, przyjmuje smak dodatków, z którymi jest serwowany, dzięki czemu jest uniwersalny. Shirataki produkuje kilka firm, z mojego doświadczenia wynika, że nie warto wybierać najtańszego, aczkolwiek np.ten z Biedronki jest całkiem smaczny.Kanapki z jajkiem poszetowym i łososiem wędzonym na gorącoBardzo pożywne, wysokobiałkowe śniadanie. Tylko zdrowe składniki, mnóstwo smaku i niebo w gębie:-)Jajecznica z łososiem na kromce pieczywa proteinowego, sałatka na ciepło z porem i groszkiemWysokobiałkowe, smaczne i zdrowe śniadanie na ciepło. Oczywiście z jajem, bo kocham jajka nade wszystko:-) Dzisiaj w formie jajecznicy z kawałkami wędzonego na zimno łososia i oczywiście duża porcja zielonych warzyw - też na ciepło, jak lubię:-)Naleśniki z łososiem wędzonym na gorąco i z roszponkąLubię naleśniki, zwłaszcza na wytrawnie. Idealnie jest, gdy mają porządny ładunek białka i zdrowe tłuszcze - te mają to wszystko - polecam:-)Pasta jajeczna na lekkim pieczywieSzybko, smacznie i lekko - jajko, łosoś, lekkie pieczywo - idealne śniadanie na diecie redukcyjnej.
(Visited 487 870 times, 744 visits today)