Ilość przepisów: 132
Gazpacho – hiszpański chłodnikNajlepszy posiłek w upalne dni. Lekki, bardzo nisko kaloryczny, łatwy w przyrządzeniu, niedrogi i szybko się robi. Kokosowy dal – jednogarnkowe dani kuchni indyjskiejDal to jednogarnkowe danie kuchni indyjskiej, wegańskie i bardzo sycące. Coś jak gęsta zupa albo wege-gulasz. Z ryżem, chlebkiem naan zrobi Wam cały posiłek.Bakłażan faszerowany mięsem indykaBakłażan faszerowany mięsem nie jest daniem wysokokalorycznym ale jeżeli zamiast czerwonego mięsa damy indyka, ograniczymy tłuszcz do smażenia i ser do zapiekania, to wyjdzie danie bardzo dietetyczne i wysokobiałkowe.Sałatka z kalmarami z puszkiOwoce morza z puszki to fajny dodatek do sałaty. W sklepach jest duży wybór różnych "mariscos", w różnych sosach i zalewać. Warto spróbować.Sałatka z łososiem z patelni i sosem tajskimSałatka z ośmiornicą w sosie vinegretteSałatka z ośmiornicą pod sosem vinegrette czyli "ensalada de pulpo" - klasyk hiszpańskich sałatek z owocami morza. Jest świeża, lekka, dobra o każdej porze dnia. Zwłaszcza latem. Do tego lampka schłodzonego białego wina....
(Visited 511 190 times, 3 255 visits today)