Zupy

Ilość przepisów: 62
Zupa-krem z dyni i pasty tahiniW sezonie "dyniowym" warto upiec większą ilość dyni hokkaido i zamrozić w mniejszych porcjach. Wtedy przez cały rok możecie sobie gotować pyszne dyniowe zupki. Na słodko, na ostro, z różnymi dodatkami. Możecie z dyni robić kluseczki, bułeczki, ciasteczka... Dynia jest pyszna:-)
Zupa z fasolki pinto z kiełbaskąTa zupkę robi się bardzo szybko - j15 minut i macie pożywny, ciepły i bardzo smaczny posiłek. Dużo białka, mało tłuszczu - i o to chodzi:-)
Zupa z mrożonymi owocami morzaTo jedna z tych szybkich zup, które są i pyszne i efektowne i bardzo smaczne. Wystarczy mieć w domu jakieś rybne mrożonki, resztki mrożonych owoców morza - i kombinujcie:-)
Zupa-krem z białych warzyw z karmelizowaną pietruszkąZupa-krem to doskonałe danie w którym możemy ukryć wszystkie "niedoskonałe" warzywa z lodówki. Ogonki brokuła, kalafiora, nieładne listki brukselki, ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki... Co więcej, do takiej blendowanej zupy dajemy warzywa wyszorowane ale nie trzeba ich obierać. To oszczędność i czasu i pieniędzy. Nie marnujemy jedzenia:-)
1 3 4 5 6 7

(Visited 473 883 times, 753 visits today)