Ilość przepisów: 63
Krem z resztek warzyw #zerowasteNigdy nie wyrzucam "brzydkich" warzyw. Zawsze dostają szansę na drugie życie. Najczęściej lądują w zupie.Zupa-krem z dyni i pasty tahiniW sezonie "dyniowym" warto upiec większą ilość dyni hokkaido i zamrozić w mniejszych porcjach. Wtedy przez cały rok możecie sobie gotować pyszne dyniowe zupki. Na słodko, na ostro, z różnymi dodatkami. Możecie z dyni robić kluseczki, bułeczki, ciasteczka... Dynia jest pyszna:-)Zupa-krem z zielonej soczewicy z papryką i pomidoramiPyszna zupa-krem z zielonej soczewicy, którą można podać zarówno w wersji wegańskiej jak i mięsnej. Zupa-krem z dyni i pomarańczy na mleku kokosowymZupa-krem z pieczonej paprykiZupa z fasolki pinto z kiełbaskąTa zupkę robi się bardzo szybko - j15 minut i macie pożywny, ciepły i bardzo smaczny posiłek. Dużo białka, mało tłuszczu - i o to chodzi:-)Zupa-krem z czerwonej fasoli z chorizoPikantna, wyrazista i sycąca zupa. I znowu - można zużyć warzywa nie pierwszej świeżości, ich "brzydota" nie wpłynie przecież na smak zupy.Zupa z mrożonymi owocami morzaTo jedna z tych szybkich zup, które są i pyszne i efektowne i bardzo smaczne. Wystarczy mieć w domu jakieś rybne mrożonki, resztki mrożonych owoców morza - i kombinujcie:-)Zupa-krem z pieczonej dyni z chipsami chorizoWystarczy w sezonie jesiennym kupić kilka dyni hokkaido, upiec i zamrozić a przez wiele miesięcy możemy sobie gotować pyszne zupki z wykorzystaniem tego pięknego warzywa.
(Visited 491 199 times, 1 344 visits today)