Kokosowy dal – jednogarnkowe dani kuchni indyjskiejDal to jednogarnkowe danie kuchni indyjskiej, wegańskie i bardzo sycące. Coś jak gęsta zupa albo wege-gulasz. Z ryżem, chlebkiem naan zrobi Wam cały posiłek.Wołowina po burgundzku czyli „boeuf burguignon”"Boeuf burguignon" to danie dla mięsożerców, bogate w pełnowartościowe białko i niskotłuszczowe w mojej wersji fit. Risotto na białym winie z grzybami suszonymiRisotto to danie proste do wykonania ale wymaga ciągłej obecności kucharza. W 20 minut można przygotować naprawdę solidny posiłek a wersji risotto jest całe mnóstwo. Dzisiaj suszone grzyby w roli głównej:-)Tagine z kurczakiemTagine to sztandarowe danie kuchni marokańskiej. Nazwa dania to jednocześnie nazwa glinianego naczynia, w którym się je przyrządza: misy i stożkowatej pokrywki. Mule w białym winie (a al marinara)Pyszne i dietetyczne danie w 10 minut. Porządna porcja białka:-)HARIRA – marokańska zupaHarira to treściwa zupa, można ją zjeść w całym Maroku. Może być z mięsem (jagnięcina, kurczak) lub w wersji wegetariańskiej.