Ilość przepisów: 0
Jajka poszetowe na pieczywie z majonezem kolendrowym i zielone warzywaKolejna odsłona jajek poszetowych: tym razem podbijamy smak majonezem kolendrowym:-)Owsianka białkowa z morelą i granatemOwsianka to nigdy nie było moje ulubione jedzenie. Nie chodzi o smak - jest pyszna! ale to głównie węglowodany a ja potrzebuję konkretu, białka. I oto jest taki produkt! HI PROTEINE OATMEAL - mega białkowa owsianka od Olimp Sport Nutrition - idealna dla mnie, idealna dla Ciebie:-)Ryż z piersią indyka w bliskowschodnich przyprawach – turbo proteinowe danieRyż z indykiem to jedno z ulubionych połączeń osób intensywnie trenujących na siłowniach. I ja to rozumiem, bo to pyszne i pożywne połączenie. Ja dołożyłam trochę orientu do tego zestawu i wyszło znakomite "risotto", dobre tak samo na świeżo jak i zapakowane do pudełka i odgrzane w pracy:-)Papardele z awokado, bobem i szparagamiPrzepyszne, lekkie, letnie i sycące danie. Same zdrowe składniki, dobre tłuszcze, dużo składników mineralnych a dodatkowo przygotowanie trwa tyle, co czas gotowania makaronu:-)Paluchy drożdżowe z pesto bazyliowo-orzechowymPyszne, choć wcale nie dietetyczne, paluchy drożdżowe z pesto polecam szczególnie na imprezy. Najsmaczniejsze są świeżo upieczone ale spokojnie możecie je zrobić kilka godzin przed imprezą, niech sobie rosną, a na 30 minut przed podaniem wstawicie do piekarnika. Rigatoni z kurkami i serem corregioSezon na kurki trwa nie tak długo, więc warto wykorzystać je w kuchni. Są niskokaloryczne i szybkie w obróbce. Polecam do makaronów:-)Sałatka z pieczonym bakłażanem, granatem, pod sosem sezamowymPyszna, lekka sałatka, pełna bliskowschodnich smaków. Najlepsza na świeżo:-)Jajko w koszulce na kremowej paście z bobuTakie śniadanie przypominam "cilbir" czyli jajko po turecku: jajko w koszulce podane na tureckim gęstym jogurcie, polanym masłem palonym ze słodką papryką. U mnie jest gęsta, kremowa pasta z bobu, na islandzkim jogurcie (skyr) do tego olej lniany, szpinak i jajko w koszulce. Do tego ulubione pieczywo i mamy pyszny posiłek:-)Kremowa pasta z bobu z tahini i jogurtemBób to pyszne warzywo strączkowe, doskonale się przechowuje zamrożone (trzeba zamrozić świeżo kupiony), można robić z niego sałatki, można miksować na zupy, można robić z niego przeróżne smarowidła. I oto przepis na jedno z nich:-)
(Visited 473 903 times, 773 visits today)