Ilość przepisów: 0
Pasta z bobu i masła orzechowegoPastę - smarowidło z bobu można robić cały rok. Bób się doskonale przechowuje w zamrażalniku, trzeba go tylko zamrozić póki jest świeży a nie zleżały w lodówce (najgorsza opcja to plastikowy worek do przechowywania!). Do mojego smarowidła dodałam odrobinę kremu orzechowego - świetnie zagrało:-)Warzywa korzenne z chorizo i z kuskusemTo danie, chociaż przywołuje na myśl kuchnię bliskiego wschodu, najlepiej smakuje mi w jesienne i zimowe wieczory. Ale w lecie, kiedy warzywa są świeże, młode, kiedy mimo wszystko chce się coś konkretnego zjeść - polecam właśnie kuskus z warzywami w przyprawach bliskowschodnich. A chorizo to taka dodatkowa rozkosz dla mięsożerców:-) Co ważne w tym daniu: warzywa muszę być al dente, robimy je króciutko!Ser zapiekany w cieście filo, podany na duszonym szpinakuZ ciasta filo też można zrobić nie tylko pyszny ale też wysokoproteinowy, odżywczy posiłek. Polecam na kolację, najlepiej na ciepło. Chociaż odgrzewane w mikrofali tez jest niezłe:-)Szakszuka z pieczarkami i sezamemŚniadanie pewniak: smakuje każdemu, można zrobić praktycznie ze wszystkim i nawet jeżeli odbiega od ortodoksyjnej "shakshouki", to i tak jest pysznie, zdrowo i ładnie. W ogóle dania zjadane wprost z patelni, jednoporcjowe są super:-)Jajka w koszulkach na kanapce z łososiem, sałata z kawioremŚniadanie z jajem a do tego samo zdrowe i dobre: łosoś, kawior, czarny sezam. Porządna porcja protein i petarda smakowa:-)Cashew butter chicken z ryżem jaśminowym i fasolką szparagowąPolecam Wam pyszne mięsne danie na bazie masła orzechowego z nerkowców. Petarda! Koniecznie spróbujcie:-)Tagliatelle z krewetkami, kurkami i chorizoKolejna propozycja na danie w 10 minut. W dodatku z 4 składników. Jak zwykle: przesmacznie, super szybko i fit:-)Jajka w koszulkach na kremie z brokuła i kurki na maśleKorzystając z sezonu na świeże kurki, proponuję włączyć je do śniadania. Oczywiście z jajem:-)Pasta jajeczna z twarogiem i słodką paprykąPasty do kanapek to bardzo fajna propozycja dla zabieganych. Robi się szybko, można przechowywać i zabrać do pracy na drugie śniadanie. Najczęściej jadam pasty z jajek lub z jajkami, bo mają dużo białka i długo mnie "trzymają":-) Tym razem wzmocniłam pastę o proteiny z twarogu:-) Bardzo polecam, szczególnie rano, albo po treningu...
(Visited 473 910 times, 641 visits today)