Przepisy

Ilość przepisów: 0
Pieczywo proteinowe z jajecznicą, kurki z patelni i szpinak z pistacjamiPrzepyszny zestaw śniadaniowy do zrobienia w kilka chwil. Sezonowe kurki, chrupiące pistacje, jajka i dobre pieczywo - kilka składników a dostarczymy organizmowi wszystko czego potrzebuje żeby dobrze funkcjonować przez kilka godzin. Wysokobiałkowy, pożywny posiłek - to jest to co lubię najbardziej!
Polędwica z dorsza na warzywach, ryż z koperkiemZ resztek warzyw można zrobić cuda, nawet tak wysokobiałkowe, pyszne i sycące danie jak te z przepisu niżej. Pod warunkiem, że w zamrażalniku macie zapas ryby. Solidna porcja, w sam raz po treningu:-)
Pieczywo lekkie z łososiem, kurki, por i cieciorkaOdkąd pilnuję wagi (czyli przez cały proces redukcji), oprócz pieczywa proteinowego, jem lekkie pieczywo "Sonko". Jedna kromka ma 19 kcal co sprawa, że posiłek przygotowany z tym pieczywem jest niskokaloryczny ale dzięki dodatkom może być sycący i sporych rozmiarów. Jeżeli pilnujecie kalorii, to polecam spróbować i włączyć do codziennej diety.
Zupa galangalowa z kurczakiem, makaronem shirataki i fasolką „mamut”Pyszny, wysokobiałkowy posiłek dla wielbicieli orientalnych smaków. Sporo mięsa, makaron shirataki (minimalna ilość kalorii) i mnóstwo aromatycznych dodatków - to mój pomysł na potreningówkę ale nie tylko, bo świetnie sprawdzi się w przypadku osób mało aktywnych fizycznie ale będących na redukcji.
Potrawka warzywna z gruzińską przyprawąPotrawka wegańska, same warzywa i przyprawy. Coś na kształt leczo ale bez kiełbasy za to z cieciorką i z solidną porcją mieszanki przypraw gruzińskich "chmeli suneli". Pysznie, lekko, vege i fit. Tylko jeść, jeść i jeść:-) Warto zrobić więcej, zamknąć w słoiczkach na gorąco żeby dłużej móc przechowywać w lodówce. Można też zamrozić.
Makaron shirataki z wędzonym na gorąco łososiem i z cukiniąPyszny, lekki, wysokobiałkowy i sycący posiłek a tak mało kalorii? Tak, bo "makaron" shirataki to to tak naprawdę roślina, konyak - bardzo popularna w Japonii i na dalekim wschodzie. Ma do 10 kcal w 100 g, smak neutralny więc można łączyć ze wszystkim. Dorzuciłam łososia - źródło białka i dobrego tłuszczu i warzywo sezonowe - moją ulubiona cukinię. Ona tez ma ekstremalnie mało kalorii, smak trochę nijaki więc pasuje do wszystkiego. Kluczem są przyprawy.
1 23 24 25 26 27 84

(Visited 473 903 times, 773 visits today)