Ilość przepisów: 123
Jajka poszetowe, serek wysokobiałkowy, pieczone pomidorki, bagietka na zakwasiePewnie znacie pyszne tureckie śniadanie z jajkiem w koszulce w roli głównej - Çılbır. Dzisiaj mój pomysł na śniadanie inspirowane tym daniem, oczywiście będzie fit, będzie wysokobiałkowo i pysznie:-) Hummus z łupinek bobu, pieczone pomidorki i tosty z bagietki na zakwasieZnakomity zestaw śniadaniowy, ale może to być równie dobrze kolacja jak i lunch. Żal było wyrzucać łupinek z bobu, wpadłam więc na pomysł wykorzystania ich do hummusu. Ale danie nie byłoby idealne gdyby nie genialne pieczone pomidorki śliwkowe! Całość wyszła pysznie, a do tego zacna ilość białka jak na totalnie wegańskie danie. Sałatka z kurczakiem, mozarellą, pomidorkami i szparagamiTa sałatka ma bardzo dużo białka, sporo witamin z warzyw i zdrowy tłuszcz. Moim zdaniem jest pyszna i wchodzi idealnie, zwłaszcza po treningu:-)Makaron pełnoziarnisty penne, filet z kurczaka z puszki, warzywa z patelniBardzo szybkie i bardzo smaczne danie. Kurczak z puszki w sosie własnym to moje ostatnie odkrycie, świetnie smakuje i ma dużo białka a na diecie redukcyjnej jest to wskazane (na masie tym bardziej).Czarny linguine z krewetkam i i pomidorkami koktajlowymiMakaron jest dobry zawsze i niemalże z wszystkim. Ten przepis to tylko 4 składniki, do zrobienia w 15 minut. Radość dla kubków smakowych i dla oczu:-)Sałatka nicejska – wersja z olejem sezamowym i borówkamiPolecam tę sałatkę jako pyszny, pełnowartościowy posiłek. Duża porcja białka, mnóstwo "zielonego" i wyborny aromat oleju sezamowego - pokochacie ją:-)Potrawka warzywna z zielonymi pomidoramiCo można zrobić z zielonych pomidorów? Można zamarynować na zimę (co uczyniłam) ale można też usmażyć. Ja przygotowałam pyszną potrawkę min. z zielonymi pomidorami. Samo dobro i jak mało kalorii:-)Fusilli z łososiem wędzonym na gorąco, w pomidorachTylko trzy składniki potrzeba, żeby zjeść smacznie, zdrowo, do syta i ze sporą porcja protein.Fusilli z chorizo, porem, pomidorami i prażonym słonecznikiemDanie z resztek ale bardzo smaczne, szybkie do zrobienia i nieźle zbilansowane. Do wypróbowania ale bardziej do zainspirowania: wykorzystujcie resztki, bawcie się łączeniem smaków, tekstur i kolorów. Z takiego połączenia najczęściej wychodzi coś zaskakująco smacznego.:-)
(Visited 481 138 times, 624 visits today)