Sałatki

Ilość przepisów: 123
Sałatka z ośmiornicą w sosie vinegretteSałatka z ośmiornicą pod sosem vinegrette czyli "ensalada de pulpo" - klasyk hiszpańskich sałatek z owocami morza. Jest świeża, lekka, dobra o każdej porze dnia. Zwłaszcza latem. Do tego lampka schłodzonego białego wina....
Sałatka z fasoli „piękny jaś”Dania z warzywami strączkowymi to doskonała propozycja dla wegan i wegetarian. Spora porcja białka spowoduje, że nie zgłodniejesz szybko po tym daniu.
Ceviche z miecznikaCeviche (czyt. sewicze), to danie z ryby gotowanej "na zimno" czyli w kwaśnej marynacie. Do tej wybornej przystawki nadaje się w zasadzie każda ryba morska o białym mięsie (halibut, okoń morski, dorsz, sola czy właśnie miecznik). Ważne, żeby mięso ryby było naprawdę świeże.
1 12 13 14

(Visited 505 971 times, 2 964 visits today)