Ilość przepisów: 4
Ciasto drożdżowe ze śliwkami pod beząCiasto do zrobienia w kilka chwil, totalna improwizacja:-) Miałam w domu worek najprzedniejszych śliwek węgierek z ogrodu Babci Danusi, część wydrylowałam i zamroziłam - będą na zimę. Z reszty upiekłam ciasto, lekkie i delikatne, kwaskowo-słodkawe, wydawałoby się że można je jeść bezkarnie, bo z blachy wyszło 20 kawałków, każdy po ok. 90 g i tylko 130 kcal. Przepis spisałam, bo musiałam policzyć makro, więc go Wam tutaj wrzucam, wypróbujcie sami.Gofry proteinowe ze skyrem i konfiturą ze śliwekTo jest moja propozycja na pyszne, późne, wysokobiałkowe śniadanie w 10 minut. Idealnie po porannym treningu. Wykorzystałam gotową mieszankę do proteinowych pankejków. Okazuje się, że nadaje się nie tylko na placuszki ale też na gofry:-) Tatar ze śledzia ze śliwką z octuBanalny śledź w niebanalnym daniu ze śliwką z marynaty octowej. Wysokobiałkowe danie dla smakoszy:-)Migdałowe ciasto z tofu, ze śliwkami, wysokobiałkowePrzepis wymyślony na prędce, bo zalegało tofu (kupione przez pomyłkę, bo nie lubię takiego bezsmakowego) i śliwki (nie przepadam za owocami ale kupuję z rozsądku, w nadziei, że zacznę jeść... Efekt taki, że leżą i leżą, aż muszę coś wymyślić żeby się nie zmarnowały;-) No to wymyśliłam deser fit, deser pyszny i do tego wysokobiałkowy:-) idealnie!
(Visited 498 505 times, 1 636 visits today)