Ilość przepisów: 342
Naleśnik z jajecznicą i szparagiJeżeli roboliście już naleśniki z przepisu "naleśniki fit z serem, wysokobiałkowe" i zostały Wam 2 sztuki, to na śniadanie polecam taki właśnie zestaw: naleśniki z jajecznicą i szparagi! Palce lizać:-)Naleśniki fit z serem, wysokobiałkoweZrobiłam coś super! Generalnie naleśniki są raczej dość kaloryczne ale te są wyjątkowo fit i w dodatku upakowane białkiem:-) W sam raz po treningu! Smakują i na ciepło i na zimno, polecam bo jest to moje odkrycie tego tygodnia:-)Jajecznica ze szpinakiem, kuskus i groszekSzybkie, smaczne danie na każdą porę dnia. Śniadanie z jajkiem w koszulce i szparagamiPojawiły się szparagi, najlepiej smakują z jajkiem. Trudno coś więcej napisać w tym temacie, bo to zestawienier gościło u mnie juz kilka razy. Polecam:-)Sałatka z pieczonymi warzywami korzennymi, z sosem miodowo-cytrynowymBardzo lubię warzywa korzenne, najchętniej upieczone, bo są intensywne w smaku, można zrobić od razu więcej i łączyć je w różnych posiłkach z kaszami, mięsem, rybą albo robić sałatki. Jak np. taka z sosem miodowo-cytrynowym, który wybitnie - moim zdaniem - gra z takimi warzywami. Do tego garść świeżej sałaty, orzechy... znakomity, lekki posiłek w sezonie jesienno-zimowym.Jajka w koszulce, szparagi, cukinia, por i groszekLubię śniadania na ciepło, lubię jak jest zielono na talerzu i nade wszystko kocham jajka! A te w koszulce są wybitnie smaczne i ponoć najzdrowsze. Do tego sezonowy smaczek w postaci szparagów, i moje odkrycie - sos "biedronkowy" musztardowo-ogórkowy. Polecam, niekoniecznie na śniadanie, bo przygotowanie zajmuje kilka chwil a rano czas biegnie jakby szybciej, ale na kolację - propozycja smaczna i zdrowa.Bulgur, smażony halloumi, szparagi i por na ciepło, pistacjeTo danie smakowało mi jak rzadko, połączenie sera halloumi ze szparagami, bulgurem i olejem sezamowym - dla mnie super! Sezon na szparagi trwa więc warto korzystać i włączać je do różnych potraw. Ja lubię "składane" talerze, coś w stylu bowl - kilka różnych składników, zazwyczaj wykorzystuję sezonowe smaki i to co mam akurat w lodówce. Zachęcam do eksperymentowania ze smakami, czasami wychodzą naprawdę pyszne dania.Szparagi, jajko w koszulce i sos holenderskiKlasyczne danie sezonowe. Jajko - jak już raz zrobicie i Wam posmakuje, to będziecie do niego wracać. W zestawieniu ze szparagami (koniecznie al dente!) i sosem holenderskim to po prostu pycha!Kanapki z jajkiem na twardo na pieczywie proteinowym, sałatka na ciepło z porem i paprykąSzybkie, sycące śniadanie na ciepło, ze sporą porcją białka. Świetna propozycja nie tylko dla wegetarian. Preferuję śniadania na ciepło więc posiłek tego typu gości u mnie dość często.
(Visited 476 479 times, 733 visits today)