#awokado

Ilość przepisów: 119
Naleśnik z czarnym czosnkiem, awokado i jajecznicąCzarny czosnek to biały czosnek tylko po procesie długotrwałej fermentacji w podwyższonej temperaturze i wilgotności, co nadaje mu ciemny kolor i zmienia jego smak na słodkawo-kwaskowy. Ma łagodniejszy w smaku i bardziej miękki miąższ, nie wydziela ostrego zapachu, jest łatwiej strawny i lepiej przyswajalny przez organizm. To źródło wielu cennych składników, takich jak witaminy (C, B6), minerały (magnez, wapń, cynk), a także substancji o działaniu antyoksydacyjnym, przeciwzapalnym, antybakteryjnym i przeciwwirusowym. Wspomaga układ odpornościowy, pracę wątroby, a także może pomagać w obniżaniu ciśnienia i poziomu cholesterolu. Ostatnio można go kupić nawet w Biedronce, warto spróbować.
Gofry szpinakowe, jajka poszetowe i awokadoTym razem fajnie zbilansowany posiłek śniadaniowy, sporo białka, zdrowe tłuszcze i sporo błonnika. Jeżeli przeraża Was perspektywa robienia jajka poszetowego (w koszulce), po prostu zastąpcie jej jakiem na miękko:-)
1 2 3 14

(Visited 510 759 times, 3 366 visits today)