Przepisy

Ilość przepisów: 0
Ciasto drożdżowe ze śliwkami pod beząCiasto do zrobienia w kilka chwil, totalna improwizacja:-) Miałam w domu worek najprzedniejszych śliwek węgierek z ogrodu Babci Danusi, część wydrylowałam i zamroziłam - będą na zimę. Z reszty upiekłam ciasto, lekkie i delikatne, kwaskowo-słodkawe, wydawałoby się że można je jeść bezkarnie, bo z blachy wyszło 20 kawałków, każdy po ok. 90 g i tylko 130 kcal. Przepis spisałam, bo musiałam policzyć makro, więc go Wam tutaj wrzucam, wypróbujcie sami.
Tagliatelle z polędwicą z dorsza i z pieczonymi pomidorkamiW tym daniu najwięcej czasu zajmuje upieczenie pomidorków. ALe jak już je zrobicie, to reszta jest banalnie prosta. Ja uwielbiam takie posiłki: kombinacja makaronu z rybą. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, mają porządną porcję białka, są sycące i bardzo smaczne.
Pieczeń z mielonej szynki z kapustą pekińskąRzadko kupuję wędlinę a lubię mięso więc przygotowuję sobie różne zamienniki, które są niskokaloryczne, wysokobiałkowe i nie są "zalane" polepszaczami smaku, koloru. No i moje mięsa nie są tak koszmarnie słone, jak sklepowe wędliny. Przepis na małą foremkę (wyszło ok 1.3 kg pieczeni).
1 2 3 87

(Visited 493 512 times, 1 225 visits today)