Przepisy

Ilość przepisów: 0
Naleśnik z czarnym czosnkiem, awokado i jajecznicąCzarny czosnek to biały czosnek tylko po procesie długotrwałej fermentacji w podwyższonej temperaturze i wilgotności, co nadaje mu ciemny kolor i zmienia jego smak na słodkawo-kwaskowy. Ma łagodniejszy w smaku i bardziej miękki miąższ, nie wydziela ostrego zapachu, jest łatwiej strawny i lepiej przyswajalny przez organizm. To źródło wielu cennych składników, takich jak witaminy (C, B6), minerały (magnez, wapń, cynk), a także substancji o działaniu antyoksydacyjnym, przeciwzapalnym, antybakteryjnym i przeciwwirusowym. Wspomaga układ odpornościowy, pracę wątroby, a także może pomagać w obniżaniu ciśnienia i poziomu cholesterolu. Ostatnio można go kupić nawet w Biedronce, warto spróbować.
Ciasto jabłkowe w wersji fitNa szybko spreparowałam fajne ciasto bez cukru, bez mąki, za to z dodatkową porcją białka. Polecam szczególnie tym, którym ciężko się obejść bez słodkiego.
Kasza pęczak, warzywa korzenne i filet z kurczakaDzisiaj proponuję obiad całoroczny: warzywa korzenne i kasza to danie smakuje o każdej porze roku. Sporą ilość białka dostarcza kurczak z puszki. Proste danie, szybkie do przygotowania i bardzo smaczne.
Gofry szpinakowe, jajka poszetowe i awokadoTym razem fajnie zbilansowany posiłek śniadaniowy, sporo białka, zdrowe tłuszcze i sporo błonnika. Jeżeli przeraża Was perspektywa robienia jajka poszetowego (w koszulce), po prostu zastąpcie jej jakiem na miękko:-)
Tagliatelle z krewetkami i pieczonymi pomidorkamiZnakomite połączenie makaronu, krewetek i upieczonych pomidorków koktajlowych. Proste, szybkie danie (o ile macie już wcześniej upieczone pomidorki). Solidna porcja białka więc szczególnie polecam jako posiłek po treningu.
Rolada z cukinii z kozim seremPomysłów na wytrawne rolady jest mnóstwo. Ja użyłam cukinii, którą zostałam obdarowana więc w pewnym momencie miałam jej w nadmiarze. Polecam przepis, bo jest banalnie prosty, a czym ją wysmarujecie, co tam włożycie to już Wasza inwencja. Ja miałam serek kozi do smarowania - rolada wyszła delikatna, smaczna ale łagodna w smaku. Jeżeli dacie poza serkiem np.łososia albo pesto, to na pewnno będzie bardziej wyrazista. Kombinujcie:-)
1 2 3 88

(Visited 505 410 times, 2 973 visits today)