Szybka, pożywna, wysokobiałkowa zupa rybna z mrożonego dorsza z dużą porcją świeżych, dojrzałych pomidorów. Polecam szczególnie dla osób na redukcji, które jednocześnie są aktywne fizycznie. Mało kalorii, dużo protein - o to chodzi w diecie fitness:-)

Warzywa i czosnek pokroiłam i podprażyłam w garnku z powłoka kamienną.

Pomidory pokroiłam w kostkę - fajnie jak są różne rodzaje pomidorów. Koniecznie dojrzałe!

Warzywa zalałam bulionem - miałam cienki, drobiowy bulion. Do zupy rybnej nadaje się, nie ma intensywnego smaku i zapachu.

Chwilę podgotowałam do lekkiego zmięknięcia warzyw, doprawiłam solą i wrzuciłam pomidory.

Następnie wrzuciłam kawałki dorsza (zamrożone), przykryłam i doprowadziłam do zagotowania.

Doprawiłam przecierem pomidorowym, zagotowałam i zupa gotowa.



Posypałam koperkiem, świeżo zmielonym pieprzem. Połowę zjadłam od razu, resztę zamknęłam w słoiku na gorąco - będzie na następny raz.



0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.