Nie przepadam za słodkim, ale jak już mnie najdzie ochota to lubię zrobić coś wysokobiałkowego, żeby poza przyjemnością z jedzenia słodkiego, było też trochę pożytku dla mięśni:-) To ciasto jest właśnie takie jak lubię: 10 minut roboty, duuuużo białka, wilgotne, słodkie... No i naprawdę fit!

Nie używam innych produktów, bo tylko do Olimpu mam zaufanie. Wiecie, że jako 1 z 9 firm na świecie, mają sztuczny układ pokarmowy? testują w ten sposób swoje produkty: nie tylko masła orzechowe ale całe mnóstwo suplementów. I jest to jedyna polska marka obecna na całym świecie! Robi wrażenie, prawda?:-)

Jajka ubić na puszysto, dodać pozostałe składniki (poza borówkami).

Wylać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam małej tortownicy o średnicy 18 cm).

Na wierzchu rozrzucić borówki - ona i tak opadną na dno.

I piec ok. 40 min w temp. 180 stopni.

Lubię takie mokre ciasta. Nie dławi, nie jest za słodkie, nie jest tłuste....

... w zasadzie to można jeść bezkarnie;-)

0 ilość porcji
1 szt
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.