Zupa wysokobiałkowa to moja ulubiona opcja po treningu. Jest sycąca, rozgrzewająca, smaczna i - co ważne - robi się ją w 15 minut. Mam kilka wersji tej zupy: dzisiaj ta z kurczakiem.

Do garnka z powłoka non-stick (najlepszy jest granitowy) wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i przyprawy: kurkuma, chilli i imbir. Chwilę podprażyć i dodać pokrojone w kawałki polędwiczki z piersi kurczaka. Obsmażyć z każdej strony.

Zalać bulionem - jak macie drobiowy - super, jak nie może być też warzywny a nawet kostka rosołowa + woda (kostka to taka BIO najlepiej). Pogotować 10 minut.

Dodać posiekaną kapustę pekińską, pogotować kolejne 2-3 minutki, żeby lekko zmiękła.

Na końcu doprawić sosem sojowym i gotowe.

Można posypać czymś zielonym, albo sezamem...

0 ilość porcji
500 ml
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.