Moja ulubiona zupka kiedy jestem na redukcji, kiedy dużo trenuję, kiedy nie mam czasu na stanie przy garach... Czyli mogę ją jeść często, w różnych wersjach i jeszcze mi się nie znudziła. Dzisiaj z piersią kurczaka ale zamieszczałam już wersje wege - też wysokobiałkowe - wersje z owocami morza i z tofu. Kombinacji tej zupy jest wiele i każda smakuje wybornie. Dzisiaj wyjątkowo potężna porcja białka, dla bardzo głodnych i aktywnych oraz dla tych co chcą schudnąć.

Czosnek pokrojony w plasterki, imbir, kurkumę i chilli - podprażyć.

Dodać pokrojone w kostkę polędwiczki z piersi kurczaka, przesmażyć, aż zamknie się mięso.

Zalać bulionem - ja użyłam kostki rosołowej bio rozpuszczonej w wodzie - szybciej a równie smacznie.

Teraz kapusta pekińska posiekana wedle uznania, groszek mrożony.

Pogotować 5 minut i gotowe.

Na talerzu doprawiłam sosem sojowym...

...posypałam cebulką i sezamem i gotowe.



0 ilość porcji
1
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.