Print Options:

Wysokobiałkowa pasta z wędzonej makreli

Wybierz ilość porcji1 porcja

Smaczna, zdrowa, sycąca pasta - na śniadanie, kolację lub po treningu.

 150 g wędzonej makreli
 3 jajka
 70 g konserwowe ogórki
 50 g majonez wegański
 sól, pieprz
1

Makrelę rozdrobnić, dodać pokrojone drobno ugotowane na twardo jajka i ogórka.

2

Wymieszać z majonezem - ja używam wegańskiego z Biedronki GO VEGE, bo ma połowę mniej kalorii.

3

Doprawić solą i pieprzem.

4

5

6

Wartości odżywcze

0 ilość porcji

Serving size

100 g


Amount per serving
Ilość kalorii192
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.8g19%
Węglowodany 2.3g1%
Białko 11.6g24%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.