Wegetariańska, białkowa zupka, bardzo fit i bardzo szybka do wykonania. Dlatego to moja ulubiona "potreningówka":-)
W granitowym rondlu uprażyć bez tłuszczu pokrojony w plasterki czosnek, przyprawy: mielony imbir, kurkumę i chilli. Zalać bulionem (skrócona wersja to woda i kostka rosołowa BIO:-))
Po 5 minutach dodać posiekana kapustę pekińską. Pogotować 3-4 minutki.
Wlać białka jaja, groszek cukrowy i nie mieszać przez chwile, żeby białko ścięło się w większe kawałki, a nie rozpadło na pływające białe frędzle. Doprawić sosem sojowym (ok. 2 łyżki)
Na końcu można posypać czarnym lub białym sezamem, posypać zieleniną.
Przyznacie, że jak na całe 10 minut pracy to mega posiłek:-) A żóltka wykorzystanie w deserze albo jako maseczka do włosów (+ miód, cytryna).
0 ilość porcji
500 ml
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.